© Powered by U&dW

 
voetbal.jpg

Deze week
Volgende week
Periode
facebook.png

Digitale nieuwsbrief

U kunt zich hieronder aanmelden voor de digitale nieuwsbrief.


Aanmelden


*

*

Nationale top bij 4e Gooische Vrouwen Top-Event, 1 juni 2013

Gooi-Ajax_AMP9539_small.jpg

Zaterdag 1 juni 2013 werd voor de 4e keer het Gooische Vrouwen Top-Event georganiseerd door SC 't Gooi. Het toernooi begint naam ťn faam te krijgen in de voetbalwereld. Dit bleek wel uit het deelnemersveld met oa. Ajax, landskampioen FC Twente, Heerenveen en FC Utrecht.

Dit toernooi voor speelsters onder 19 jaar was van zeer hoog nivo. De technisch staf van het Nederlands Elftal onder 19 jaar was aanwezig om de vele talenten te aanschouwen. En die liepen er zeker, zo had Heerenveen, de topscoorder van de BeNe-league, de 16-jarige Vivianne Miedema in haar gelederen. Daarnaast kwamen nog meer jeugdinternationals in actie.   Het toernooi werd geopend door Olga Lundgren en Babiche Roof (Ajax, voormalig speelster van 't Gooi). Na de officiŽle opkomst speelde ieder team 3 wedstrijden in poule, waarna de (kruis)finales) volgden. De thuisclub olv. Jaap Hofman en Tommie van der Laan, opende onder het toezicht van vele toeschouwers, zeer sterk tegen Ajax en maakte het spel, maar moest toch op het laatst toch buigen. Na vele hoogstaande wedstrijden, bleken uiteindelijk de 4 BVO's in de kruisfinales te staan. FC Utrecht had het betere van het spel tegen Ajax, maar verloren uiteindelijk na penalty's. De andere kruisfinale werd gewonnen door Heerenveen. Zij versloeg het zeer jonge FC Twente.
De finale tussen Ajax en Heerenveen, met prachtige opkomst van 't Gooi-mascottes in outfit, was zeer aantrekkelijk. Het was nieuwkomer Heerenveen, die verrassend won met 2-1 en hiermee verdiend FC Twente opvolgde.

Na een geweldig optreden van Aisha van The Voice Kids, overhandigden voorzitter Albert de Wild en Marleen Molenaar (manager Ajax-vrouwen) de prijzen. Niet alleen mocht Heerenveen de wisselbeker mee nemen naar Friesland. Ook de prijs voor beste speelster (Tessa Jager) en beste keepster (Jessica Ploeg). De Fair-Play-prijs, ging naar Scheveningen, die op het laatste moment Eldenia verving vanwege beker-verplichtingen.'t Gooi kan terug zien op een uniek meisjestoernooi in Nederland!

De 't Gooi-meiden behaalden een 7e plaats. Wellicht had er meer in gezeten, maar dan moet je wel op het juiste moment je kansen benutten. In ieder geval zijn we meiden weer een ervaring rijker!

Zie voor prachtige foto's:
Remko Kool, www.goalphoto.nl
Arthur de Mie, www.admprofoto.nl
Fred Houthuijzen, SC 't Gooi

Alle vrijwilligers, die dit prachtige toernooi mogelijk maakten,
enorm bedankt!!
combilogo-ajax-vrouwen-t-gooi-140x79.jpg