© Powered by U&dW

 
logo.jpg

t-gooi_banner_bg.jpg


facebook.png

Digitale nieuwsbrief

U kunt zich hieronder aanmelden voor de digitale nieuwsbrief.


Aanmelden


*

*

Sc 't Gooi

In de Algemene Leden Vergadering van juni 2013 is de verenigingsstructuur weer teruggedraaid naar een voetbalvereniging met 2 commissie voor Tafeltennis en Tennis .

De vereniging is opgericht op 19 oktober 1905 onder de naam 'Hilversumsche Football Club Rapiditas'. Later is de verenigingsnaam gewijzigd in Hilversumse Voetbal Vereniging 't Gooi, kortweg H.V.V. 't Gooi. H.V.V. 't Gooi is lange tijd gehuisvest geweest op het Gemeentelijke Sportpark aan de Soestdijkerstraatweg waar voorheen ook de paardenbaan en de handbalvelden van HHC gevestigd waren. Op deze voor H.V.V. 't Gooi historische grond is nu het kantorenpark Arena gevestigd.
De verhuizing naar Sportpark Berestein, de huidige locatie, vond plaats in december 1989.
Met ingang van het seizoen 1989/1990 is Voetbalvereniging Oranje Leeuwen, als fusiepartner, opgegaan in H.V.V. 't Gooi.
In de jaren 1966 heeft HVV 't Gooi zelf een tennistak opgezet. Op sportpark Berestein heeft de tennisafdeling zich verder ontwikkeld tot een belangrijke sporttak van Sc 't Gooi.
De handbalafdeling, als gevolg van een fusie met handbalclub HHC, is in 1998 van start gegaan. Zoals eerder vermeld heeft ook HHC lange tijd haar accommodatie gehad op het Gemeentelijke Sportpark aan de Soestdijkerstraatweg. Helaas m.i.v. seizoen 2012 afscheid moeten nemen van de handbaltak i.v.m. te weinig leden.
De 'voorlopig' laatste tak die aan de vereniging is toegevoegd is de tafeltennis afdeling. Een fusie met tafeltennisvereniging UBTV (Uit Bedrijfs Tafeltennis Voortgekomen) vond plaats in 2001.
En zo ontstond een heuse omnivereniging. Omdat de naam Hilversumse Voetbal Vereniging 't Gooi de lading niet meer dekte, is in 2001 besloten de verenigingsnaam te wijzigen in Sc 't Gooi.combilogo-ajax-vrouwen-t-gooi-140x79.jpg