© Powered by U&dW

 
logo.jpg

t-gooi_banner_bg.jpg


facebook.png

Digitale nieuwsbrief

U kunt zich hieronder aanmelden voor de digitale nieuwsbrief.


Aanmelden


*

*

'Mister SC 't Gooi' sportvrijwilliger gemeente Hilversum !

IMG_0153.jpg

'Mister SC 't Gooi' Peter Griffioen is donderdag 8 maart in het gemeentehuis gekozen als sportvrijwilliger van de gemeente Hilversum. Onder grote belangstelling van oa. vele Gooiers ontving hij de Rinus Schaapprijs. Prachtig om Peter op het podium te zien. Natuurlijk heeft hij het daarna gevierd met zijn meiden en kader! Zoals Peter gelijk na afloop zei: 'We hebben een prijs!!'.

De prijs is vernoemd naar voormalig international en ex-Gooier Rinus Schaap. Hartstikke leuk dat weer een Gooier, deze prijs krijgt. In 1993 ontving Wim te Kloese ook deze prachtige schaap met de 5 poten.

Peter Griffioen is als 11-jarige jongetje begonnen bij HVV 't Gooi. Peter is benoemd tot erelid van SC 't Gooi in 1994 en mag zich sinds 2010 ook mister SC 't Gooi noemen.

Naast z'n eigen voetbalcarriere (Peter heeft zelfs een keer tegen wijlen Feyenoorder Coen Moulijn gevoetbald!), ging hij op 18-jarige leeftijd de jeugdcommissie in. Tevens heeft hij jarenlang diverse jeugdteams getraind en gecoached, naast de commissie werkzaamheden.

Hij was oa. trainer van de jongens D1, waar ook de 1e vrouwelijke international Linda Schoonoord in speelde. Daarna heeft hij ruim twintig jarenlang in het bestuur gezeten, als (2e) penningmeester.
Hij heeft diverse voorzitters mee gemaakt, waaronder John de Mol senior. Ook organiseerde hij tientallen jaren het beroemde internationale toernooi voor A-junioren, waar teams uit Duitsland, Denemarken en Nederland aan deelnamen. Peter was tevens jarenlang een stuwende kracht bij onze carnavalsvereniging De Gooit(r)appers. Ja, van gezelligheid houdt Peter enorm ! Verder is hij al jaren actief in de horecacommissie. Peter verzorgt daar de financien en draait menig kantinedienst, oa. bij de wedstrijden van de KNVB jeugdplan, klaverjasavonden.

Momenteel staat hij elke donderdagavond en zaterdag in de keuken van de kantine tosti's te maken, patat te bakken. Daarnaast is hij dit seizoen teammanager van het eerste team, senioren vrouwen. Op de trainingsavonden is hij aanwezig bij de training van dit team, op zondag begeleidt hij de wedstrijden. Hij is enorm betrokken bij diverse meisjes- en vrouwenteams. Zo is hij op toernooi mee geweest naar Texel, gaat hij, als 74-jarige gerust mee naar de disco, en ging hij hij 27 februari mee als begeleider mee naar Spanje met het team van meisjes onder 18 jaar, die speelden tegen FC Barcelona.

Van jong tot oud kennen Peter. De kleintjes noemen hem de 'kantinebaas', of 'De meneer van de patat '! De oudere kennen hem als een hard werkende, altijd met een luisterende oor klaarstaande man, die ontzettend met de tijd mee gaat.

UNIEK: Méer dan 56 jaar vrijwilliger, en je staat zo midden in de club én in het leven !


Zie ook artikel op website Gooi- en Eemlander.

Peter, van harte gefeliciteerd !!WP_20150305_006.jpg
WP_20150305_011 (2).jpg

IMG_0210.jpg
IMG_0192.jpg

IMG_0185.jpg
IMG_0172.jpg

IMG_0163.jpg
IMG_0160.jpg

IMG_0158.jpg
IMG_0155.jpg

IMG_0153.jpg

combilogo-ajax-vrouwen-t-gooi-140x79.jpg