Sponsors

Ongewenst gedrag? Hoe staat SC 't Gooi hierin?

14 februari 2022 12:00

Humphrey Saalberg

Je kunt de krant niet openslaan, de RADIO/TV aanzetten of we worden wel geconfronteerd met verhalen of gesprekken over ongewenst gedrag. We noemen het maar even in het algemeen; 'ongewenst gedrag'! Onder die noemer kun je van alles bedenken, (ongewenst) seksueel grensoverschrijdend gedrag, discriminatie, intimidatie, (ongewenst) verbaal gedrag jegens spelers of officials. Sinds jaar en dag zijn we bezig sporters te attenderen op fairplay en respect, voor - tijdens - en na wedstrijden. Toch ban je het helaas nooit helemaal uit en moeten wij het bijna wekelijks ondervinden. Helaas hebben wat Gooi spelers vorig jaar direct te maken gehad met ongewenst seksueel grensoverschrijdend gedrag. Een trainer is toen op non-actief gesteld en de case is overgedragen aan het Instituut SportRechtspraak (ISR) die de zaak heeft uitgezocht en beoordeeld. De desbetreffende trainer is door het ISR veroordeeld en uitgesloten om zijn trainersactiviteiten ooit nog ergens uit te oefenen.

SC 't Gooi heeft gedragsregels, maar er zijn ook gedragsregels die door NOC NSF zijn opgesteld. Je vindt het allemaal op de site via het menu op onze homepage. 

SC 't Gooi pakt grensoverschrijdend gedrag serieus en direct op. Binnen de regels van NOC NSF zijn sportclubs verplicht om signalen van grensoverschrijdend seksueel gedrag te melden bij het ISR (Instituut Sport Rechtspraak). 
Uiteraard hopen wij het niet, maar mochten er zich gevallen voordoen waar je niet direct over wilt praten omdat je dan bang bent dat het misschien op een of andere manier toch naar buitenkomt, dan zou je kunnen overwegen om een van onze VertrouwensContactPersonen (VCP) bij SC 't Gooi in te schakelen. Bij SC 't Gooi hebben wij twee gediplomeerde VertrouwensContactPersonen waar je altijd met jouw verhaal terecht kunt. Kortgezegd, word je seksueel geïntimideerd of heb je direct of indirect te maken met grensoverschrijdend (seksueel) gedrag? Praat erover!

Gediplomeerde VertrouwensContactPersonenen bij SC 't Gooi zijn Linda van de Bunt en Paul Klaverstijn. Linda is werkzaam als arts in het UMC te Utrecht en docent medisch technische vaardigheden.
Paul Klaversteijn is gediplomeerd vertrouwenscontactpersoon via het NOC NSF en in het dagelijks leven werkzaam bij een Militaire vakbond.

Meer - en uitgebreide informatie over gedragsregels bij SC 't Gooi en met name ook NOC NSF gedragsregels omtrent seksuele intimidatie én hoe je contact kunt opnemen met onze vertrouwenscontactpersonen lees je op de site.

NOC NSF gedragsregels
Gedragsregels SC 't Gooi
Informatie over onze VertrouwensContactPersonen
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!