Sponsors

SC 't Gooi - FC HILVERSUM degradatiekraker

21 februari 2022 10:30

Philip Detmar

De derby tussen SC ‘t Gooi en FC Hilversum wordt komende zaterdag 26 februari een echte degradatiekraker. De wedstrijd begint zaterdag om 14.30 uur op Sportpark Berestein. De laatste keer dat beide clubs elkaar troffen was bijna twee jaar terug, op 22 februari 2020. Het beladen duel vol emotie en sentimenten eindigde terecht destijds in 1-1. De supporters van beide clubs hadden niet kunnen bedenken dat het komende zaterdag plotseling een echte degradatiekraker wordt. ‘t Gooi staat in de derde klasse C van het zaterdagvoetbal na tien wedstrijden met nul punten troosteloos op de laatste plaats van de ranglijst. Ieder punt is vanaf nu voor trainer Azzadine Al Harchaoui meer dan welkom om aan rechtstreekse degradatie te ontsnappen. Het zal lastig worden.

Even leek het er op dat de trainer van ’t Gooi eind vorig jaar als gevolg van de instelling van zijn spelers het bijltje er bij neer wilde gooien. Een verhelderend gesprek tussen coach, spelers en bestuur deed hem besluiten zijn reeds ingeleverde contract met twee jaar te verlengen. De kou is figuurlijk uit de lucht; tot resultaten heeft het nog niet geleid. De uitwedstrijd van afgelopen zaterdag tegen het laag geklasseerde VVZ’49 werd in Soest met 3-1 verloren.  

FC Hilversum heeft de afgelopen coronaperiode slecht verteerd. Na hervatting van de competitie verloor de ploeg de twee wedstrijden. Afgelopen zaterdag was in Zeist Jonathan doeltreffender: 2-1. Een week eerder werd op sportpark Crailo kansloos met 4-1 verloren van Laren. Het gevolg van de twee verliespartijen is dat de ploeg van trainer Ferry Marks nu op de voorlaatste plaats staat, nog wel met acht punten meer dan ‘t Gooi. Het verschil met de ploegen daarboven is bovendien minimaal. 

Matig seizoen
Sowieso beleven de Hilversumse ploegen, die uitkomen in de derde klasse C, een matig seizoen. Want naast ’t Gooi en Hilversum staan ook Altius en Olympia in het rechter rijtje. Altius en Olympia bezetten met allebei elf punten de negende en tiende plaats. Altius deed het afgelopen zaterdag goed door de thuiswedstrijd verrassend 1-1 gelijk te speken tegen koploper CJVV uit Amersfoort. Dat biedt enig perspectief voor de komende wedstrijden.  

Olympia zal uit een ander vaatje moeten tappen. Geplaagd door blessures werden de laatste twee wedstrijden verloren. Eerst uit met 9-0 bij CJVV en afgelopen zaterdag thuis met 4-6 tegen Baarn.

https://www.gooieneembode.nl/nieuws/sport/275048/derby-tussen-t-gooi-en-fc-hilversum-wordt-echte-degradatiekraker 

Bron: De Gooi en Eembode
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!