Scheidsrechters: zeer dringend nodig - SC 't Gooi

Scheidsrechters: zeer dringend nodig

Scheidsrechters: zeer dringend nodig

21 februari 2022 12:30


Vanwege de coronamaatregelen is het allemaal op de wat lange baan geschoven, maar we willen nu toch echt met de opleiding tot verenigingsscheidsrechter gaan beginnen. Zoals jullie weten hebben we een chronisch tekort aan scheidsrechters. Daar ondervindt de club en de teams wekelijks grote hinder van. We kunnen helaas maar putten uit een beperkt arsenaal aan scheidsrechters, die ook wel eens niet kunnen. In samenwerking met de KNVB starten we zo snel mogelijk de opleiding tot verenigingsscheidsrechter. Men kan zich hiervoor opgeven! Wij zijn op zoek naar spelers (junioren en/of senioren | man en/of vrouw) die de opleiding 'verenigingsscheidsrechter' willen volgen. Uiteraard kunnen dat ook vaders/moeders zijn, die nu al wedstrijdleider zijn bij pupillen wedstrijden. Meld je aan!

De opleiding 'verenigingscheidsrechter' wordt door 't Gooi (onder voorwaarden) betaald. Er hebben zich al een aantal junioren gemeld maar we vragen langs deze weg trainers en leiders om binnen hun team aan spelers te vragen of ze de opleiding ook willen volgen. Nogmaals het is in een ieders belang. Ook bij twijfelgevallen horen we het graag. We nodigen ze dan uit voor een gesprek en misschien kunnen we ze enthousiasmeren de opleiding te volgen. 

Afhankelijk van het aantal aanmeldingen zal de opleiding zo spoedig mogelijk worden gestart. Lijkt het je leuk om voetbalwedstrijden in goede banen te leiden en denk je over voldoende leidinggevende capaciteiten te beschikken, dan ben jij misschien de juiste persoon om scheidsrechter te worden. De KNVB zorgt voor een praktijkgerichte opleiding tot verenigingsscheidsrechter veldvoetbal. Lijkt het je leuk, meldt je dan aan!
Om de opleiding te kunnen volgen moet je minimaal 14 jaar zijn.  De opleiding duurt 4 bijeenkomsten (avonden) van ongeveer 3 uur (totaal 12 uur) en een zelfstudie met opdrachten van ongeveer 8 uur. Daarnaast fluit je minimaal 4 stagewedstrijden. De opleiding bestrijkt ongeveer 3 á 4 maanden

Kosten
De opleiding is voor SC 't Gooi leden gratis. Na het behalen van het certificaat verwachten we wel dat je daarna regelmatig wedstrijden gaat leiden bij SC 't Gooi.
Niet SC 't Gooi leden die de opleiding willen volgen, betalen een bijdrage van € 93. Dat is inclusief cursusmateriaal. Wellicht dat jouw club de opleiding ook onder voorwaarden vergoedt. Informeer daarover bij je eigen club.

De opleiding wordt pas in gang gezet als er voloende aanmeldingen zijn. Daarna zullen de dagen dat de theorie avonden zijn, worden gecommuniceerd. De KNVB stuurt je een uitnodiging, waarin alle relevante informatie staat.  Via onderstaande speciale link kun jij je aanmelden voor de opleiding. Je kunt je individueel aanmelden maar je kunt ook meerdere personen aanmelden. 
https://www.knvb.nl/inschrijfportaal/detail/15828598

Ik zal mij voor nu even opwerpen als coördinator, dus bel mij gerust voor vragen of als je nadere informatie wilt hebben over de opleiding. Weet je iemand uit je eigen omgevind? 
Laten zij zich opgeven!!

Humphrey Saalberg
(lid scheidsrechterscommissie)
0651329762
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!