Sponsors

’t Gooi eindigt seizoen van uitersten met ’soap’ (G & E)

13 juni 2022 9:30

Bart Post

’t Gooi eindigt seizoen van uitersten met ’soap’ en blaast op beschamende wijze de aftocht: ’Ik heb er veel moeite mee wanneer spelers zichzelf, mij en de club laten vallen’. Evenals eredivisionist PEC Zwolle dacht ook ’t Gooi met een wederopstanding in de tweede seizoenshelft het vege lijf nog te kunnen redden, maar in de eerste nacompetitiewedstrijd tegen De Posthoorn was er geen redden meer aan. Trainer Azzadine al Harchaoui: ,,We hebben zwaar verdiend verloren, wat kan ik hier nog over zeggen?’’ De 1-8 was wreed genoeg een passend slot van een rampweek.

Bas_van_Beek.jpg

Wat heet: waar je zou verwachten dat deze onverwachte kans - na dertien competitiewedstrijden stond ’t Gooi immers nog op nul punten en leek rechtstreekse degradatie slechts een kwestie van tijd - met beide handen aangegrepen zou worden, was het tegenovergestelde het geval. De ’mannetjes’ van ’t Gooi trainden afgelopen week helemaal niet, vanwege een intern conflict met de clubleiding. Daarmee plaatsten ze hun eigen belang boven het clubbelang. Bovendien weigerden spelers van het tweede aan te sluiten omdat zij met het eigen team de titelrace in de reserve vierde klasse willen voltooien. De ’sterspelers’ van ’t Gooi werden op het laatste moment toch nog bereid gevonden deze eerste zaterdag na afloop van de reguliere competitie de strijd aan te gaan met De Posthoorn.

Alsof er niets aan de hand was, kwamen de manschappen zaterdagmiddag om even voor half drie ’gewoon’ het kunstgras opwandelen voor hun eerste finale van het seizoen. Het was tegen De Posthoorn immers ’do or die’; de verliezer haakte af, wat in het geval van ’t Gooi degradatie naar de vierde klasse zou betekenen.

DSC01645.jpg

Kinderachtig

De start was ook voor ’t Gooi en na zo’n twintig minuten schoot de thuisploeg ook de eerste bal tegen het net. Na een steekbal van Yassin Ouaddouh scoorde Rachid el Majdoul. Die vertrok in de ogen van de assistent-scheidsrechter echter vanuit buitenspelpositie: de clubfotograaf die op één lijn stond, bewees later echter het tegendeel. Al Harchaoui: ,,Het is heel kinderachtig, maar dat zo’n eerste goal ten onrechte afgekeurd wordt, is voor een aantal spelers van ons zo moeilijk te verkroppen dat ze daar nauwelijks meer overheen komen.’’

Amper vijf minuten later mocht De Posthoorn aanleggen vanaf elf meter, na hands van Wassim el Hassnaoui, en tekende speler/coach Nassir Maachi - Huizer en oud-speler van onder meer FC Utrecht en Huizen - voor 0-1. ,,Daarna hadden wij er ook nog drie of vier moeten maken’’, zag Al Harchaoui, maar El Majdoul, Maxenzo Pinas en Khalid el Jerari lieten hun kansen op de gelijkmaker liggen. In de 44ste minuut zette Giovanni Zwiers De Posthoorn op 0-2 en omdat Dennis Brink de score nog voor rust naar 0-3 én 0-4 wist te tillen, was het pleit al beslecht.

Dat bij 0-6 - na goals van Romano Hasper en Rick Brink - Soufian al Harchaoui de eretreffer voor ’t Gooi maakte, voelde slechts als doekje voor het bloeden. De gebroeders Brink bepaalden de eindstand op 1-8. ,,De hele aanloop naar deze wedstrijd was gewoon niet goed’’, zegt Al Harchaoui. ,,Ik heb er veel moeite mee wanneer spelers zichzelf, mij en de club laten vallen. Laat ik het erop houden dat De Posthoorn verdiend gewonnen heeft en dat ik het hen op dit moment zelfs even meer gun dan onszelf.’’

Nacompetitie derde/vierde klasse zaterdag

’t Gooi-De Posthoorn 1-8

23. Maachi 0-1, 44. Zwiers 0-2,

45+4. D. Brink 0-3, 45+5. D. Brink 0-4, 47. Hasper 0-5, 64. R. Brink 0-6, 68. Al Harchaoui 1-6, 87. R. Brink 1-7, 90+1. D. Brink 1-8.

’t Gooi: Van Beek; El Ouafi, Dekker, Loukilie (46. Sadal), Gruters (46. De Lima); Ignacia (12. Pinas), El Hassnaoui, El Jerari; El Majdo

Bron: Gooi en Eemlander
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!