Sponsors

Vlaggen voor dummies

21 september 2022 13:15


Er mag dan misschien wel een chronisch gebrek zijn aan scheidsrechters, .... assist-scheidsrechters, ....in de volksmond ook wel 'vlaggers' genoemd, die kan iedere club en SC 't GOOI in het bijzonder ook heel goed gebruiken. Wie hoort het niet wekelijks, .... " wie gaat er vlaggen", "hebben we een vlagger"? Er zijn teams die altijd een vaste assist-scheidsrechter hebben, laten we de vlagger maar even zo noemen, want ook de KNVB geeft die kwalificatie eraan. Er zijn ouders die het doen, maar ook (eigen) spelers. De assistent-scheidsrechter! Wat wordt van hem verwacht, wat wil een scheidsrechter van hem zien, wat zijn de regels, waar vlagt hij wel voor en waarvoor niet én wat is zijn positie in het veld. Donderdag 6 oktober, tijdens 'de week van de scheidsrechter', gaat Nino Pen hierover informatie geven.

Tijdens een wedstrijd wordt van de scheidsrechter en de assistent-scheidsrechters verwacht dat ze onpartijdig zijn. Dat is vaak wat lastig zeker als de assistent-scheidsrechters lid zijn van de desbetreffende spelende teams en de opponent ja of nee buitenspel moet vlaggen. Vaak gaat het goed, want het aspect respect en acceptatie speelt daarbij een grote rol, maar toch ... in de praktijk loopt het nog al eens anders.

WhatsApp_Image_2022-09-19_at_15.11.30_1.jpeg

Van belang is, ... weet hoe je moet vlaggen, weet wanneer je moet vlaggen en weet waar je moet staan om een juiste beslissing te kunnen maken. Maar, ook niet onbelangrijk, hoe ga je om met het publiek dat het altijd anders ziet en achter je staat te schreeuwen, of de scheidsrechter die niet op jouw vlagsignaal reageert.

Nino Pen, KNVB scheidsrechter en lid van onze scheidsrechterscommissie, zal op donderdag 6 oktober hier een avond over praten en alle facetten van het vlaggen onder de aandacht brengen, met theorie en praktijkvoorbeelden. Vlaggen is best lastig zeker als je het goed wilt doen. Zelf heb ik een paar weken geleden een wedstrijd gevlagd van een eredivisionist en een topklasse team. Geloof het of niet, mijn conditie stelde mij danig op de proef maar, ..... het ging prima.

Heb je ooit gevlagt, lijkt het je leuk om het een keer te doen of wil je er sowieso meer over weten, kom dan naar de avond. de avond is voor iedereen toegankelijk, jong, oud, vaders en moeders én ....... ook scheidsrechters.
Leuk als je komt.

"VLAGGEN DOE JE ZO"
Donderdag 6 OKTOBER
Aanvang: 20 uur
Locatie: Kantine SC 't GOOI
Docent: Nino Pen
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!