Facebook Toestaan Niet toestaan

Hoogtepunt Engelandreis: 't Gooi Dames 1 - Liverpool Development Squad

6 januari 2017 18:00

Rosalie van Wetten

Op 5 januari 2017 speelde onze Dames 1 tegen de Development Squad van Liverpool. Een mooie wedstrijd was het zeker, maar de uitslag was nog veel mooier.

Op 5 januari werd in de avond de wedstrijd gespeeld waar de hele Engeland trip om draaide: sc 't Gooi Dames 1 tegen Liverpool FC Development Squad.

In de middag werd eerst het stadion van Liverpool FC bezocht en het museum wat er bij hoort. Verder werd er overdag vooral gerust en speelsters met spierpijn konden terecht bij meegereisde supporter Joyce van de Schinkel voor een heerlijke massage.

Daarna was het zover, iedereen stapte in de bus om naar de Liverpool Football Academy in Kirkby, even buiten Liverpool, te reizen voor de wedstrijd. Een prachtig complex waar we in de kleedkamer hun coach Vicky Jepson kort mochten ontmoeten voor de wedstrijd.

Vanaf het eerste fluitsignaal gaven de meiden van Liverpool vol gas. Meteen werd duidelijk dat deze wedstrijd een stuk zwaarder zou worden dan de wedstrijd tegen de Bolton Wanderers. Liverpool speelt prachtig voetbal, maar toch is de eerste echte kans voor onze eigen dames van 't Gooi. Een vrije trap net buiten de zestien, genomen door Julia Hofman. De bal beland bij Sabrina Pufflijk en via de knie gaat de bal richting de hoek net buiten het bereik van de keepster! 0-1 voor sc 't Gooi!!
Deze voorsprong weet 't Gooi lang vast te houden, maar 10 minuten voor rust valt toch de 1-1. Liverpool zet een mooie aanval op via de linkerkant, de bal word terug gelegd op de zestienmeterlijn en vervolgens op prachtige wijze in de verre hoek geschoten.
In de 2e helft krijgt Liverpool een hoop kansen, maar trefzeker zijn ze niet. Halverwege de tweede helft krijgt 't Gooi een corner die word genomen door Julia Hofman. De bal beland op het hoofd van Sabrina Pufflijk die de bal richting de kruising kopt. Maar helaas is het geluk niet aan haar zijde, de bal beland vol op de lat. De keeper van Liverpool werkt vervolgens de bal half weg en zodoende beland de bal bij een speelster van Liverpool. Emma van der Laan reageert attent en zet deze speelster onder druk, waardoor zij vervolgens de bal niet goed raakt en m zo in eigen goal schiet. 1-2 voor 't Gooi!!
Hierna volgt het slopende laatste deel van de wedstrijd. Liverpool speelt voor een groot deel op de helft van 't Gooi en het lijkt een kwestie van tijd voordat de 2-2 valt. Maar de minuten sijpelen langzaam weg... 't Gooi verdedigt met vrouw en macht en zet alles op alles om een tegen treffer te voorkomen. Slechts enkele minuten voor het eindsignaal krijgt Liverpool nog een vrije trap. Deze wordt prachtig ingeschoten en gaat richting de verre hoek. Keepster Lisette Houthuijzen kan er niet meer bij, maar gelukkig belandt de bal op de paal! Na de laatste spannende minuten klinkt het eindsignaal.

De dames van sc 't Gooi verslaan Liverpool met 1-2!!!

Een prachtige wedstrijd om nooit te vergeten. Wij, Dames 1, willen graag alle meegereisde supporters bedanken voor hun steun en de thuisgebleven supporters voor alle leuke en lieve berichten!!