Sponsors

Vrouwen 1 met geweldig voetbal naar de 1e klasse

1 mei 2017 21:30


Wat een super kampioenswedstrijd! Misschien was het wel de beste wedstrijd van het seizoen... Het massaal opgekomen publiek zag een sterk spelend 't Gooi. De tactiek van coach Jaap Hofman pakte zeer goed uit.

‘We gaan landelijk spelen! We hebben er heel veel aan gedaan al die jaren vanaf de E-tjes en er keihard voor gewerkt. Nu gaan we naar de eerste klasse! In de winterstop gewonnen van Liverpool en Bolton Wanderers, daarna niets meer verloren, vertelt de kersverse kampioenscoach, Jaap Hofman, die al 14 jaar trainer/coach is bij onze club, waarvan de laatste 4,5 jaar bij de senioren. Daarnaast is Jaap bestuurslid vrijwilligers.

In een directe wedstrijd tegen enige overgebleven concurrent, het zeer ervaren Wartburgia 3 (met een aantal ex-speelsters van Ajax / ADO den Haag (Leonne Stentler) en FFC Heike Rheine / PEC Zwolle (Jolijn Heuvels) in de gelederen) werd eindelijk sinds jaren gewonnen.

Ons eerste speelde een sterke wedstrijd onder het oog van ruim 200 toeschouwers. Al vanaf de eerste minuut werd Wartburgia vastgezet. Een tactiek, die erg goed uitpakte. Aan de rechterkant werd de snelle rechtsbuiten Emma van der Laan in de 6e minuut weggestuurd. Bij de tweede paal kon spits Sabrina Pufflijk binnentikken.

Via een benutte penalty van Julia Hofman, na een handsbal, liep de thuisploeg na een half uur spelen uit naar 2-0. ’t Gooi-keepster Lisette Houthuijzen voorkwam met een paar reddingen de aansluittreffer. Via Van der Laan, invalster Charlotte Kingma en Hofman werd er via mooie aanvallen in de tweede helft uitgelopen naar 5-0. Kampioenschap 2e klasse A is een feit en het feest barstte los.

De KNVB-vertegenwoordiger deelde medailles uit en overhandigde een certificaat aan aanvoerster Roos Knibbeler. Aanvoerster Stephanie Klein van Wartburgia feliciteerde ’t Gooi met een prachtige bos bloemen. Top, Wartburgia. Dank voor de mooie sportieve wedstrijden met hoogstaand voetbal!

Het werd uitgebreid gevierd. En feest eindigde in de vroeg uurtjes!

DANK aan allen, die dit geweldige onvergetelijke kampioensfeest mogelijk hebben gemaakt. TOP!!

Foto's Marjon Frantzen
Foto's Hans Lensink

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!