Sponsors

Europa League avontuur 't Gooi JO14-1M

4 april 2018 18:45


Op zaterdag 24 maart spelen de meiden JO14-1M spelen hun wedstrijd thuis tegen de jongens van Vriendenschaar. In de eerste helft moeten de meiden de weg nog vinden. Ondanks een paar goede mogelijkheden gaan de meiden met een 0-1 achterstand de rust in. In de 2e helft bijten de meiden van zich af en creëren goede kansen, maar de bal wil er niet in.

De tegenstanders hebben steeds meer en zwaardere overtredingen nodig. In de 45ste minuut wordt Maartje in de 16 meter onderuitgehaald, penalty! In de rebound scoort Mirthe de 1-1. Even later lijkt het 2-1 voor ‘t Gooi maar de scheids laat doorspelen. En zo blijven de meiden wederom steken op een gelijkspel.

Na de wedstrijd reizen de meiden, staf en ouders af naar Mönchengladbach dat op zondag 25 maart onze 2e tegenstander is in de Europa league.

 

Na het inchecken in het hotel  gaan we met zijn allen naar een van de vele pizzeria's. De speelsters aan 1 tafel en de ouders aan de andere tafel. Erg gezellig.  Om 09:30 is er een uitgebreid ontbijt en om 10:30 gaan de meeste speelsters weer terug naar de kamer om hun laatste huiswerk te maken of te leren voor een SO of tentamen.

 

Ruim op tijd zijn we bij het sportpark  voor de wedstrijd die om 14:00 moet starten. De meiden van Borussia weten niet beter dan dat zij om 15:00 moesten spelen. Een misverstand. Maar gelukkig is het mooi lenteweer. Om 14:30 kan worden afgetrapt. Een compromis.

 

Borussia gaat strijdlustig van start. Deze meiden trainen 3x per week en spelen bijna ieder weekend 2 wedstrijden. Het verschil was in de 1e 5 minuten goed zichtbaar. Borussia speelt fel en deelt voordat de bal wordt aangenomen eerst een flinke beuk uit. Gelukkig liet Rebekka zien dat het ook andersom kan door de spits hard maar fair van de bal te zetten. Zo krijgen we een prima 1e helft voorgeschoteld met kansen over en weer waar de meiden van Borussia er 1 weten te maken. In de 2e helft worden de verschillen duidelijker. Onze meiden worden wat vermoeider en Borussia gooit er nog een schepje boven op. De meiden vechten voor iedere meter, maar het wordt steeds lastiger om er nog voetballend uit te komen. Helaas voor de meiden krijgen zij ook nog een penalty tegen (obstructie in de 16): 2-0

 

Dit is tevens de einduitslag. Met een goede wedstrijd en een aantal goede leermomenten keren de meiden ‘t Gooi JO14-1M terug naar Hilversum na een geslaagd voetbalweekend!
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!