KNVB start semi-landelijke competitie voor meiden onder 17 - SC 't Gooi

KNVB start semi-landelijke competitie voor meiden onder 17

KNVB start semi-landelijke competitie voor meiden onder 17

20 april 2018 8:30


Komend seizoen biedt de KNVB voor het eerst een semi-landelijke competitie aan voor speelsters onder 17. De nieuwe Divisie MO.17 is een volgende stap in de ontwikkeling van het meidenvoetbal in Nederland en biedt talentvolle en ambitieuze speelsters in deze leeftijdscategorie een plek om zich verder te ontwikkelen, aldus de voetbalbond.

SC ’t Gooi is mede-Initiatiefnemer landelijke topklasse meisjes onder 17 jaar i.s.m. Vesyal Kaya (GSN, Girls Soccer Nederland en verbonden aan ADO Den Haag vrouwen). Het wintertoernooi bij onze club met de beste meisjesteams onder 16 jaar, gehouden afgelopen januari 2018 was een grote stap in de goede richting.

Weerstand
Nadat er signalen werden ontvangen van verenigingen en speelsters dat het huidige aanbod niet voldoende aansluit bij hun wensen is het initiatief voor de competitie ontstaan. Op basis van een enquête onder potentieel deelnemende verenigingen is de KNVB tot een voorlopige opzet van de competitie gekomen.

Daarin zijn er twee poules: Divisie MO.17 West en Divisie MO.17 Oost. Deze competitie-indeling geldt voor de najaarscompetitie voor het seizoen 2018/19. Na afloop wordt deze opzet in samenspraak met de deelnemende verenigingen geëvalueerd. Aan de hand daarvan wordt bepaald hoe de voorjaarscompetitie eruit gaat zien.

Divisie
De verenigingen, waaronder SC 't Gooi, die zijn benaderd voor de nieuwe competitie hebben in het huidige seizoen een O.15-team spelen in een gemengde (Jeugd Onder) competitie of ondervinden in de top van de meiden-hoofdklassecompetitie te weinig weerstand. Met de ontwikkeling van de Divisie MO.17 wordt verwacht dat meiden in deze leeftijdscategorie wedstrijden krijgen die beter aansluiten bij hun niveau en ambitie. Andere deelnemers zijn oa Excelsior en Feyenoord.

Uiteindelijk is de verwachting dat de komst van deze competitie gaat bijdragen aan sterkere meidencompetities op verschillende niveaus.

Open trainingen
Heb je ambitie om op een hoger niveau te spelen? Meld je aan dan voor de open trainingen. Deze vinden plaats op dinsdag 24 april, 1, 8 en 15 mei.


Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!