Sponsors

SC ’t Gooi : MIJN club

23 mei 2018 22:45


“MIJN club” is mijn periodieke bulletin. Voor de lezers: het is niet “MIJN club” maar “ONZE club” maar als je dit leest wil ik graag het gevoel versterken dat het “JOUW club” is; en dus als je dit leest wordt het voor jou weer “MIJN club”. Behalve wat algemene communicatie gaat het vooral over onze VRIJWILLIGERS, het bestaansrecht van onze vereniging!!.

Op het moment dat ik deze column schrijf ben ik net terug van het EK O.17 in Engeland. We zijn daar via winst door penalty’s op Italië in de finale Europees kampioen geworden. Een formidabele prestatie door o.a. gastland Engeland, Duitsland en Spanje te verslaan. Mooie ontvangst met veel pers en fans op airport Rotterdam afgelopen 2e pinksterdag.Maar ik ben tegelijk bezig met de voorbereidingen voor de ALV op donderdag 7 juni a.s.

Ik heb twee belangrijke signalen die ik bij onze leden graag wil benadrukken:
“DE SPRONG VOORWAARTS”
Vooral de afgelopen maanden zijn er heel veel nieuwe positieve initiatieven en ontwikkelingen bij SC ’t Gooi. Ik noem er een aantal: geïnvesteerd in een professionele Hoofd Jeugd Opleidingen – Patrick is reeds fors bezig met deze klus- ; in aankomend seizoen weer een 1e team Mannen o.l.v. Said Akchich, Jeroen en Dennis; mooie resultaten van b.v. JO 19-1 in competitie en beker – met mogelijk de bekerfinale in Uithoorn !- ; plannen voor forse investeringen in onze kantine en accommodatie; een nieuw bestuurslid Sponsoring in de persoon van Michel Heukers; het voetbalontwikkelingsprogramma meisjes en jongens KNVB waar we als één van de weinige verenigingen in Nederland voor zijn toegelaten; komend seizoen deelname aan de nieuwe landelijke MO 17 competitie; vroegtijdige inventarisatie onder alle jeugdteams/leiders/coaches waardoor onder leiding van het HJO de indeling voor de competities 18/19 vroegtijdig conform ook toezegging aan de ALV bekend zal zijn; ons VR 1 team dat zich het 1e jaar in de zware 1e klasse landelijk goed gaat handhaven.  En ik ben hierbij niet volledig, terwijl er uiteraard ook minder positieve zaken zijn waar bestuur en kader veel tijd aan moet besteden.

“BESTUUR GEEFT S.O.S. SIGNAAL”
Het gehele seizoen 17/18 was het bestuursteam fors onderbezet. En mede omdat een aantal andere cruciale kaderfuncties niet bezet waren, heeft dit een veel te zware wissel op het bestuur getrokken. Dat heeft o.a. geresulteerd in ziektes en tijdelijk uitvallen van bestuurders. En op die manier gaat DIT bestuursteam daar het komende seizoen 18/19 niet mee door. We zijn een vrijwilligers organisatie en bij alle leden, maar ook bij b.v. de ouders van onze jeugdleden, ligt de verantwoordelijkheid om hier support aan te geven. Overigens geldt die “zware wissel” ook voor een aantal andere kaderleden/vrijwilligers vooral binnen het Voetballen en de Horeca. Laten we met z’n allen trots zijn op onze club, die we nog steeds volledig met VRIJWILLIGERS – BETREFFEN CIRCA 100 MENSEN !!-  kunnen runnen, maar op aantal plekken is versterking beslist noodzakelijk.

En dat begint bij het completeren van het bestuur. Op dit moment zijn er vacatures voor de portefeuilles Voorzitter, Voetballen (v/h TC), Communicatie en Algemene Zaken. Tevens heeft onze penningmeester aangegeven binnen enkele maanden zijn werkzaamheden te willen overdragen. Ik doe derhalve een dringend beroep op onze leden en ouders van jeugdleden om serieus na te denken over PARTICIPATIE. Vooral voor jonge mensen is het gedurende een aantal jaren deel uit maken van een bestuur een geweldige ervaring, die je ook in je overige ambities en carrière goed van pas kunnen komen. We streven ook naar verjonging maar ook vanuit diversity naar “meer vrouwen in ons bestuur”. Dus blijf niet afwachten, denk na, over je eigen rol, maar mogelijk ook over mensen in je omgeving; “nieuw bloed” in een bestuur geeft ook extra impulsen aan het bestaande team. En ik kan daarbij aangeven dat het ook een echt TEAM is waar het leuk is om deel van uit te maken. Dus meldt je aan bij één van de bestuurders, doe suggesties, vraag informatie, kortom kom in beweging !!!. Want zoals gezegd, dit bestuursteam gaat met deze onderbezetting na              
1 september a.s. niet verder. Gelukkig heeft één kandidate zich reeds gemeld
IK REKEN OP JULLIE !!!
Jan Willem Hoogendoorn, voorzitter a.i.

p.s. Als je eerdere 'MIJN CLUB' stuksjes wilt lezen, klik dan op onderstaande link.
https://www.sc-tgooi.nl/373/blog-bestuur-mijn-club/

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!