Sponsors

Nieuwe wet op de privacy

23 mei 2018 23:15


Vanaf 25 mei a.s. treedt de nieuwe privacy wet 'Algemene Verordening Gegevensbescherming' kortweg AVG in werking. De nieuwe wet heeft o.a. te maken met de reguliering van persoonsgegevens binnen de vereniging. Wat wordt er gedaan met jouw gegegevens en wat mogen wij als club er mee?

Voor clubs houdt de nieuwe wet meer verplichtingen in. Concreet houdt dit in dat verenigingen moeten opschrijven hoe zij omgaan met persoonsgegevens van hun leden, vrijwilligers en fans. Met deze documentatieplicht kunnen clubs dan aantonen dat zij voldoen aan de AVG.
"Maar je moet straks ook toestemming van alle ouders hebben als je foto's van (jeugd)leden wilt publiceren, denk aan teamfoto's of foto's van evenementen'', zegt Daan Hoogendijk van stichting AVG voor Verenigingen, die in samenwerking met NOC*NSF sportclubs helpt bij het op orde krijgen van de rompslomp.(bron: AD)
Alle zaken met betrekking tot de AGV worden op dit moment voor sc 't Gooi gecoördineerd.

Vanaf 25 mei a.s. mogen wij, 'de webredactie van sc 't Gooi', (voorlopig) niet zomaar meer foto's of video's publiceren (openbaar maken) op de website van sc 't Gooi en via Facebook. Als foto's moeten worden gepubliceerd van spelers die minderjarig zijn, hebben wij toestemming nodig van de ouders van de spelers. Denk dan aan teamfoto's en individuele actiefoto's. Individuele foto's waar ook spelers op staan van de tegenpartij, zou dus een probleem kunnen zijn, als wij niet de toestemming hebben van de betrokken speler(s).
Ook oppassen met foto's van fans en toesschouwers!
De nieuwe privacyregels gelden voor alles en iedereen dus ook voor sportclubs.

De nieuwsbrief kunnen wij op de normale wijze versturen, maar we zullen voorlopig, zolang alles niet waterdicht is geregeld terughoudend zijn met het plaatsen van foto's.
Uiteraard zullen wij de leden zo spoedig mogelijk nader informeren!

Webredactie sc 't Gooi
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!