Facebook Toestaan Niet toestaan

Geweldige 23e Bureau de Wit Super F toernooi SC ’t Gooi

24 mei 2018 15:30

Afgelopen maandag 21 mei was het zover, na maandenlange voorbereiding, ging het 23e Super F toernooi van start op Tweede Pinksterdag. Dit jaar heeft Bureau de Wit kenbaar gemaakt haar naam voor 3 jaar aan dit befaamde toernooi te willen koppelen. Welkom, Bureau de Wit!

In allervroegte werd er opgebouwd en vanaf 08.00 uur kwamen de eerste teams binnenlopen om zich te melden bij het wedstrijdsecretariaat. Om 09.30 uur hadden alle veertig teams zich opgesteld voor het defilé. De teams kwamen zich vol enthousiasme presenteren aan het publiek waarna ze op de tribune mochten plaatsnemen.

De opening werd dit jaar gedaan door bestuurslid Jaap Hofman in afwezigheid van onze voorzitter Jan Willem Hoogendoorn die met de Oranje O17 zondag Europees kampioen is geworden. Waarna de wethouder van Sport van de gemeente Hilversum, Floris Voorink de officiële opening voor zijn rekening nam door een aantal ballen de tribune in te schieten.

Na alle officiële verplichtingen stonden de spelers en speelsters te popelen om hun kwaliteiten te laten zien en dat er hoop is voor Oranje dat lieten deze spelers zien wat een talent zit er bij deze jeugd. De teams kwamen uit het gehele land, vanuit Rotterdam, Hoorn, Heerhugowaard, Uithoorn, Almere en nog vele andere plaatsen.

In de ochtend werd er zwaar gestreden om maar bij de eerste twee te eindigen zodat je verder kon in de winnaarspoules. Dit leverde mooie wedstrijden op die aan elkaar gewaagd waren.

Na de lunch ging de strijd verder met de winnaars en de verliezerspoules. Hier kwamen uiteindelijk 4 ploegen uit die in twee halve finales uit mochten gaan maken wie met de grote beker naar huis gaat. De eerste halve finale ging tussen Born to Play en United Football Academy en de andere halve finale tussen Hollandia en Zeeburgia.

In twee gelijkwaardige wedstrijden wist Born to Play met 1-0 te winnen van UFA en bij de andere halve finale was er zelfs verlenging nodig voor de beslissing waarin Hollandia met een schitterend doelpunt de 1-0 maakt en daarmee de finale behaalde.

Om de derde en vierde plaats werd er deze editie dus gespeeld door Zeeburgia tegen UFA. Deze strijd werd gewonnen door Zeeburgia die hiermee de 3e plaats heeft veroverd. Op het centercourt ging de finale tussen Born to Play en Hollandia. Twee sportieve teams waar het talent van afspat. Het was een gelijkwaardige strijd waarbij Hollandia uiteindelijk met 1-0 aan het langste eind trok en de grote wisselbeker in ontvangst mag nemen. Gefeliciteerd!! Volgend jaar mogen ze deze beker verdedigen.

Door Gooiers Gerrit Floor, Ben Roelofs en Melissa Nijdam werden alle wedstrijden beoordeeld en is er uiteindelijke een beste speler en keeper boven komen drijven.

De beste keeper is uiteindelijk geworden de keeper van PVCV Youri Pietersen en de beste speler is geworden de nummer 11 van Hollandia, Richano Owosu.

Namens de organisatie wil ik alle vrijwilligers, die hebben meegeholpen om het 23e Super F toernooi tot een groots toernooi te maken van harte bedanken voor hun inzet. Zonder deze mensen kunnen we dit niet organiseren.