Facebook Toestaan Niet toestaan

Vrouwen ‘t Gooi verslaan in aantrekkelijk duel het Nederlands Politie Vrouwen Elftal met 4-1

1 november 2018 23:15

In plaats van een training op de dinsdagavond nu eens een vriendschappelijke wedstrijd tegen het Nederlands Politie Vrouwen Elftal. Dit elftal bestaat uit politievrouwen die vrijwel allemaal op hoog nivo voetballen bij hun eigen club. Natuurlijk is dit niet een elftal dat vaak samenspeelt, dus iedereen was benieuwd hoe de wedstrijd zou verlopen.

In de stromende regen waren het de politievrouwen, spelend in het toepasselijke blauw,  die goed uit de startblokken kwamen. Gemakkelijk werden de vleugels gevonden wat resulteerde in een paar goede kansen. Duidelijk werd dat Lisette in een zeer goede vorm zit en keepte met veel zelfvertrouwen. Vandaag was ze klemvast en voetbalde erg goed mee waardoor vaak op een rustige manier uitverdedigd kon worden.

In de 10e minuut de eerste mooie aanval van ’t Gooi, een crosspas van Tess op Veronique, mooi schot en een goede redding van de politiesluitposte. ’t Gooi werd nu stilaan sterker en in de 20e minuut resulteerde dat in de 1-0 van Julia. Larissa gaf op rechts de bal aan Veronique. Zij zette de bal hoog voor op links waar Tess de bal controleerde en hard uithaalde. De keepster had nog wel antwoord, maar Julia was er als de kippen bij om de rebound koelbloedig te verzilveren.

Het politievrouwen team zette nu nog meer aan en kregen weer de overhand, zeker qua balbezit en kansen. In de 25e minuut wederom een fraaie redding van Lisette op een voorzet van de rechterkant. Twee minuten later een mooi afstandsschot van de politievrouwen die maar net over ging. Daar zat power in.

In de 30e minuut na een corner kwam de bal ongelukkig en onbewust op de hand van Esmee en scheidsrechter Tim gaf een penalty. Deze werd slecht ingeschoten en ging meters naast het doel.

In de 32e minuut liep Larissa helemaal vanaf eigen helft alleen op het doel af. Helaas ging het schot net naast. De krachten begonnen een beetje weg te vloeien bij de politiedames. Even later gaf Roos een mooie bal op Tess die ook alleen op het doel af kon. Het stiftje was helaas niet hoog genoeg, dus een makkelijke prooi voor de keepster.

Inmiddels begon het steeds harder te regenen, maar de toeschouwers zaten lekker droog op de tribune en op het veld waren de dames vol concentratie. Vlak voor rust kregen de politievrouwen nog een paar grote kansen, en wederom stond Lisette haar mannetje en er kwam geen (politie) muis door.

In de rust bleven Esmee, Julia, Dagmar, Tess en Zoë achter en werden vervangen door Emma, Renee Gros, Fleur, Claudia & Lotus. De politievrouwen hadden wat minder wissels, maar ook zij brachten twee verse krachten.

Direct na rust werd er door het midden uitverdedigd en dat werd afgestraft met een knap afstandsschot waarbij Lisette kansloos was: 1-1. Even later weer een grote kans voor de politievrouwen, gelukkig net naast. Oei, bal op de lat in de 51e minuut. De politievrouwen dicteerden nu de wedstrijd en ’t Gooi had moeite om het ritme te vinden in de nieuwe samenstelling. Dan opeens in de 66e minuut valt de 2-1 binnen voor ’t Gooi. Na gevaarlijk uitverdedigen door de politievrouwen zit Veronique er goed tussen en passeert daarna zeer soepel nog 2 verdedigsters en haalt dan genadeloos uit. Fraai doelpunt.

Twee minuten later de volgende kans, nu voor Lotus, maar de volley gaat niet richting het doel. ’t Gooi wordt nu merkbaar sterker en de politievrouwen moeten terug.  Maar dan in de 73e minuut nog een opleving van de politievrouwen. Lisette komt uit haar doel, wordt gepasseerd, maar dan wordt de bal op de lat geschoten. De rebound lijkt voor de politievrouwen, maar dan springt Roos er dapper voor en blokt uitstekend. Dit liep maar net goed af. De corner die volgt is weer gevaarlijk en ook in de 75e minuut volgt nog een super redding van Lisette die met gevaar voor eigen leden zich voor de bal en tegenstandster werpt. Na nog een paar laatste stuiptrekkingen van de politievrouwen is het weer Veronique die het op haar heupen krijgt aan als een mes door de verdediging snijdt en hoog binnenschiet: 3-1!

Dan is het verzet gebroken en vloeien de laatste krachten weg bij de blauwen. Emma mag alleen door op de keepster en in de rebound scoort Renee Gros heel beheerst de 4-1.

Deze zeer sportieve wedstrijd was ondanks de zeer natte omstandigheden absoluut het kijken waard, met twee elftallen die erg aan elkaar gewaagd waren ondanks de 4-1 uitslag.

Trainer Jaap over de wedstrijd: “Leuke wedstrijd en een aantrekkelijk duel, waarin ook nog eens blijkt dat we meerdere talenten achter de hand hebben, waardoor we een sterke basis hebben. Het was een hele sportieve wedstrijd waarin beide ploegen elkaar lieten voetballen. Daarvan heb ik genoten vandaag, ondanks het natte weer”