Facebook Toestaan Niet toestaan

SC ’t Gooi 2 maakt comeback niet compleet tegen Huizen

23 november 2018 0:45

Door: Rob Willems

SC ’t Gooi 2 heeft zaterdag met 3-2 verloren op bezoek bij Huizen. De ploeg uit Hilversum stond na een uur spelen nog met 3-0 achter bij de koploper, maar een sterk laatste deel van de wedstrijd leverde toch bijna nog een punt op voor ’t Gooi. Zover kwam het echter niet: 3-2. ’t Gooi trad aan in een sterk gewijzigde opstelling vergeleken met de wedstrijd van een week geleden, toen het met 0-2 won op bezoek bij nummer twee Altius. Achterin keerden Sander Spaan, Bas Knopperts en Menno Saalbrink terug in het team. Verder deden Tommi van der Laan, Aimane en Dylan Poort vanaf het begin mee.

Onder een heerlijk novemberzonnetje werd afgetrapt op Sportpark De Wolfskamer. Huizen begon als koploper aan het duel en was dan ook de favoriet, maar daar was in de eerste helft niet veel van te merken. Het ging gelijk op, waarbij de beste kansen voor de thuisploeg waren. Die kwam uit een vlotte aanval na ongeveer twintig minuten op voorsprong: 1-0. Voetballend liet het team van trainer Umut Kilicarslan zien niet onder te hoeven doen voor de koploper, maar veel kansen werden niet gecreëerd. Een ondankbare taak was voorin weggelegd voor Daniel Majoor, die felle duels moest uitvechten met het sterke centrale duo van Huizen. Op een slecht moment voor ’t Gooi viel vervolgens de volgende goal. Na balverlies op het middenveld wist de spits van Huizen uit een lastige hoek keeper Bryan Kluvers te passeren: 2-0. Vlak erna floot de scheidsrechter de eerste helft af.

Om iets aan de achterstand te doen bracht Kilicarslan in de rust Bas de Jong en good old Arjan Rozeboom in de ploeg. Dat had nog niet direct het gewenste effect, want vlak na rust breidde Huizen de score uit: 3-0. De wedstrijd leek beslist, maar toch wist ’t Gooi zich met veel strijd en bij vlagen aardig voetbal knap terug te knokken. Uit een goeie voorzet van Aimane volgde na een uur spelen de aansluitingstreffer van Daniel Majoor: 3-1. ’t Gooi ging meer risico’s nemen en kwam zowaar op 3-2. Een afgeslagen corner werd op heerlijke wijze binnen geknald door Mukayil Durna. Een hectische slotfase volgde, waarbij de bezoekers op zoek gingen naar een zwaarbevochten punt en de vlam zo nu en dan in de pan sloeg. Uiteindelijk eindigde ’t Gooi de wedstrijd met tien man, na een gele kaart vlak voor tijd voor Menno Saalbrink, die zijn tegenstander niet raakte maar hem volgens de scheidsrechter (niet vies van een beetje drama) ‘wel doormidden had kunnen trappen.’

Over de hele wedstrijd gezien misschien een terechte overwinning voor Huizen, maar het is, zoals het cliché luidt, een nederlaag met perspectief voor SC ’t Gooi 2. Op karakter werd nog bijna een punt uit het vuur gesleept tegen de koploper. Volgende week is er de kans op revanche, thuis tegen laagvlieger De Vecht.