Laat jouw stem niet verloren gaan! - SC 't Gooi

Laat jouw stem niet verloren gaan!

Laat jouw stem niet verloren gaan!

13 december 2018 16:15

Humphrey Saalberg

Algemene Ledenvergaderingen (ALV) worden over het algemeen niet zo heel best bezocht. Vaak een vaste ploeg mensen, van erelid tot aspirant lid en van (niet) spelend lid tot wat mensen die hand- en spandiensten voor de club verrichten, .......de vrijwilligers.
Voor menigeen een eerste kennismaking met het bestuur?

Op de ALV gaat het over rode - en zwarte cijfers, over (spelende)leden, bestuursleden en de problematiek waar elk zichzelf respecterende (sport)club mee te maken heeft. Belangrijke zaken zijn o.a. de (jaarlijkse) contributieverhoging en de jaarcijfers/begroting maar ook de bestuursverkiezing. Iedere vergadering vaak heikele punten.

Als betalend lid zou ik mij zo kunnen voorstellen dat je wilt weten wat er met de contributie gebeurt, buiten de veldhuur, het lijnentrekken en op de zaterdag ieder team haar eigen veld, kleedkamer en opgepompte speelbal.

Misschien maakt het bezoek aan de ALV je wel dermate enthousiast om vrijwilliger te worden of sponsor van het team waar jouw zoon of dochter in speelt. Misschien ben je trotse bezitter van een mooi bedrijf en zou je heel graag een bord langs de velden willen hebben. Wie wil dat nou niet?

Mijn ervaring is dat ALV's best spannend zijn. Het gaat er soms hard aan toe, maar er worden ook interessante voorstellen gedaan en ideeën aangedragen. Er wordt meegedacht over zaken en problemen.

Ondanks dat we al 113 jaar bestaan, ….zijn er altijd problemen of vragen lopende zaken om verbetering! We hebben allemaal met vrijwilligers te maken en met een team van mensen die zo goed mogelijk ervoor zorgt dat op de avonden kan worden getraind en op zaterdag kan worden gevoetbald. Laten we eerlijk zijn, 600 leden, 600 meningen + meningen van ouders.

Denk je dat het allemaal beter kan, laat je stem dan horen. Denk je dat het allemaal goed gaat, kom dan ook en vertel de anderen, waar het wat minder bij gaat, hoe ze het allemaal het beste kunnen oplossen.

Blijven bestuurders of treden ze af én wie wordt er dan aan het bestuurlijk apparaat toegevoegd. Dan, .....het niet onbelangrijke vragenrondje, kortgezegd 'De Rondvraag'.

Zelf vind ik De Rondvraag het leukste rondje van de vergadering, want iedereen kan aan het bestuur de vragen stellen waar hij al maanden meeloopt. En dan maar hopen dat ie naar believen wordt beantwoord.

De rondvraag is overigens wel vaak de oorzaak dat vergaderingen ruim uitlopen en dat is dan wel weer jammer. Ik heb zelf altijd een vaste vraag voor de rondvraag, óók dit jaar weer, over de kantineprijzen. Eerder, … over met name de prijs van het kopje koffie én ...... het broodje kroket! Overigens is het patatje met bij ons inmiddels € 2,40!! Snackbar Zeverijn is goedkoper!

Vanaf 1 januari gaat het lage btw tarief van 6 naar 9%. Afgerond naar boven gaan de prijzen dan met 5 of 10 cent omhoog! Op de vergadering horen we ongetwijfeld of onze penningmeester die verhoging doorvoert of het voorlopig zo laat! Maar goed, als je niets in de kantine verteert, dan zal het je allemaal een rookworst zijn.

De bierprijs is gek genoeg wel goedkoper als/dan in de kroeg! Nou, .....van die dingen dus! Dit keer heb ik overigens een andere vraag voor De Rondvraag!

Ik ben ervan overtuigd dat heel veel leden met vragen lopen. Vragen over het voetballen, vragen over de teams, leiders, coaches, trainers, vrijwilligers kwesties, de jaarcijfers, de contributie, parkeren, de toiletten én ....... de kantine. Vragen over scheidsrechters, grensrechters, lijnentrekkers en de grasmaaier. Hoe .... kan ik dit, hoe .... kan ik dat en hoe ...... kunnen we zus of zo?

Terug naar de basis en waar ik eigenlijk naar toe wil. Ik zie tijdens de ALV heel graag een volle kantine. Veel leden die meepraten en meedenken over zaken die ter tafel komen. Het is niet saai, het is niet vermoeiend. Het zijn zaken die alle leden of de ouders van leden aangaan. Lekker van gedachten wisselen met hopelijk veel medeleden en in debat gaan met de bestuursleden. Kijken of we alle neuzen dezelfde kant op kunnen krijgen.

Het is wel HET platvorm om gehoord te worden en medestanders te krijgen als je denkt een sterke case te hebben.

Laat jouw stem niet verloren gaan maar laat hem horen!!!
Heel misschien doet de penningmeester een rondje bitterballen!

IK ZEG KOM!!

Tot woensdag 19 DECEMBER | 19:45

Humphrey Saalberg
('webmaster/scheids’ maar nu op persoonlijke titel)

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!