Sponsors

Grote ontlading na 48 uur darten

11 februari 2019 12:30


Grote ontlading na 48 uur darten voor zieke Siem: "Ik weet nu hoe hij zich altijd voelt"
De tranen van opluchting en dankbaarheid rollen over de wangen van Mike de Groodt wanneer de zaal aan het aftellen is. De Hilversummer gooide vanavond zijn laatste pijl en bracht daarmee een einde aan 48 uur lang darten. Dat deed hij voor zijn goede doel, Siem. De jongen is negen jaar oud en lijdt aan een ernstige energiestofwisselingsziekte.

Michael strompelt door de zaal om iedereen te bedanken en te omhelzen. "Ik deed dit om te voelen hoe Siem zich voelt", vertelt hij. "Ik heb helemaal niet geslapen en alles doet zeer. Mijn rug en mijn voeten. Hoe verschrikkelijk is het voor zo'n jochie dat hij altijd moe is en nou weet ik ook hoe dat voelt."

Mike raakt vlak voor het einde van zijn actie overmand door emoties als Siem hem opbelt, om hem nog een hart onder de riem te steken voor de laatste minuten. "Je bent een kanjer!", schalt het door de telefoon. Dan worden de emoties de darter iets teveel. "Ik denk dat deze familie voor altijd een speciaal plekje in mijn hart zal hebben."

Met Mike's actie mocht iedereen voor 5,- tegen hem darten. Uiteindelijk heeft dit weekend bijna drieduizend euro opgeleverd. Het geld gaat niet naar Siem, maar naar de stichting Energy4All, die zich inzet voor mensen met een energiestofwisselingsziekte. 

Op 9 maart is er nog een darttoernooi en een loterij. Daarmee hoopt Mike nog meer geld op te halen voor Energy4All en voor Siem. 

De film:
Bron: nhnieuws
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!