Facebook Toestaan Niet toestaan

’t Gooi 3 laat resultaat liggen op bezoek bij SEC

15 maart 2019 17:00

Rob Willems

SC ’t Gooi 3 is er zaterdag 9 maart opnieuw niet in geslaagd punten te pakken, al was het er dit keer wel heel dichtbij. Op bezoek bij SEC kwam het op voorsprong, werd een penalty gestopt, maar toch was het niet genoeg. De thuisploeg hield de punten in Soest: 2-1.

Met een krappe selectie reisde Umut Kilicarslan af naar de nummer voorlaatst SEC. Voor hekkensluiter ’t Gooi een uitgelezen mogelijkheid om eindelijk eens een resultaat te boeken. Meest opmerkelijke aan de basisopstelling was dat Aimane Bazzahi, normaliter spits, als keeper aan het duel begon. Verder keerde Thomas Kraan na een blessure weer terug in de selectie, hij startte op de bank, met andere woorden: eerste helft vlaggen.

’t Gooi begon sterk aan het duel en dat leidde al gauw tot een paar kansen. Na een kwartier legde Halil uit een vrije schop de bal panklaar op het hoofd van spits Jordi Vonk, die met een bekeken kopbal voor de openingsgoal zorgde: 0-1. Andere mogelijkheden voor onder meer Dylan Poort en Sedley Karel werden vervolgens niet benut, maar tot dusver leek er niks aan de hand voor de bezoekers. Tot vlak voor rust de gezette middenvelder van SEC iets te veel ruimte kreeg. Hij werd niet kort gedekt, waardoor hij met een steekpass de spits voor keeper Bazzahi zette, die vervolgens rustig afrondde: 1-1. Een fikse tegenvaller voor ’t Gooi, dat dus met een kater ging rusten.

In de rust vond er één wissel plaats aan de kant van de bezoekers. Spits Vonk ruilde van positie met keeper Bazzahi, dus vond de doelpuntenmaker uit de eerste helft zich in de tweede helft ineens in een afgemeten gifgroen tenue terug onder de lat. Ondanks de tegenvaller voor rust begon ’t Gooi vol goede moed aan de tweede helft. Het kwam opnieuw tot een paar grote kansen, maar Karel (kopbal over) en Bas Knopperts (zaten de dozen nog om zijn nieuwe zwarte wondersloffen?) wisten hun open kansen niet te benutten. Even later zorgde een lange bal van SEC wel voor gevaar, doordat captain Arjan Roozeboom die verkeerd inschatte. De spits kon er met de bal vandoor en werd vervolgens in de zestien ten val gebracht door Roozeboom; penalty. Die werd echter met een arrogantie genomen waar menig Ajacied nog een puntje aan kan zuigen, met als resultaat dat keeper Vonk zich opnieuw kon onderscheiden door een strafschop te stoppen. De wedstrijd leek vervolgens te ontaarden toen Halil wegens aanmerkingen op de leiding tijdelijk van het veld werd gestuurd en de rechtsback van SEC na een dwaze tackle dezelfde straf kreeg. De incidenten en daar bovenop een op het oog ernstige blessure bij Poort deden ’t Gooi geen goed en even later volgde nog een tegenslag. Na een iets te enthousiaste aanval stond ’t Gooi met iets teveel mensen voor de bal, waardoor SEC uit een tegenaanval op voorsprong kon komen: 2-1, tevens de eindstand.

Al met al een wedstrijd met twee gezichten. Weliswaar leverde de ontmoeting met SEC weer geen punten op, maar wel was er bij vlagen aardig voetbal te zien aan de kant van ’t Gooi. En dat is een verdienste, gezien het enigszins geïmproviseerde team en de personele problemen.
Zaterdag 16 MAART is er kans op revanche voor ’t Gooi 3, thuis tegen Focus ’07.