Facebook Toestaan Niet toestaan

SC ’t Gooi komt net tekort tegen koploper Altius

28 maart 2019 21:45

Rob Willems

SC ’t Gooi 2 heeft woensdag met veel pijn en moeite net geen resultaat gehaald in het duel tegen Altius. De koploper was op bezoek bij de buren van ’t Gooi vooral in de eerste helft sterker en dat bleek genoeg voor de overwinning: 1-2. Het betekende voor SC ’t Gooi de tweede nederlaag in een week tijd, na het verlies zaterdag tegen Hertha (4-0).

Het uitduel eerder dit seizoen werd door SC ’t Gooi 2 nog knap met 0-2 gewonnen, maar dit keerde beschikte trainer Umut Kilicarslan over een aanmerkelijk ander team. Waar het team destijds nog volop werd aangevuld met spelers uit de eerste selectie, was er deze keer slechts plek voor gastspeler Said Akchich die het team kwam versterken. Bovendien stroomde het team niet bepaald over van zelfvertrouwen, na de dikke nederlaag tegen Hertha. Op voorhand een lastige avond dus voor SC ’t Gooi.

Toch was het verschil op de ranglijst in de beginfase niet te zien. Altius kwam tot een paar kleine kansjes, maar de grootste mogelijkheid van de eerste helft was na een half uur voor de thuisploeg. Een mooie pegel van afstand van Mohamed el Aouami stuitte via de lat terug het veld in, maar opnieuw was Bas Knopperts de schlemiel. Na de wedstrijd van ’t Gooi 3 tegen SEC gebruikte hij nog het excuus ‘zelfs Ziyech mist wel eens een intikker’, nadat hij voor open doel overschoot. Tegen Altius kreeg hij het echter voor elkaar een soortgelijke mogelijkheid niet te benutten, wat op zich ook een knappe prestatie is. Daarmee ging een uitgelezen mogelijkheid om op voorsprong te komen verloren voor ‘t Gooi, dat even later een extra tik te verwerken kreeg toen Altius aan de andere kant wel het net wist te vinden: 0-1. ’t Gooi leek de wedstrijd in een kort tijdsbestek helemaal uit handen te geven toen even later Daniel Majoor mistastte, waarna de rechtsbuiten van de bezoekers een voorzet op de spits kon afleveren: 0-2.

Zo werd een qua strijdlust goede eerste helft dus niet beloond voor de thuisploeg en Kilicarslan besloot dan ook in te grijpen. Hij bracht Said Akchich in het veld voor wat extra over(ge)wicht in de verdediging en op het middenveld. Hij verving Thomas Kraan. Majoor verhuisde daardoor naar de linksbuitenpositie, maar het bonkige slangenmens moest zich na vijf minuten in de tweede helft al laten vervangen wegens kramp aan beide (!) benen. De omzettingen leken ’t Gooi goed te doen. Akchich leek in eerste instantie centraal achterin te gaan spelen, maar begon steeds meer over het veld te zwerven, waardoor Altius geen vat kreeg op de ervaren kracht. Zo’n twintig minuten voor tijd viel de dik verdiende aansluitingstreffer. Met een mooie boogbal bracht Aziz de spanning terug in de wedstrijd: 1-2. Een echt offensief bleef vervolgens uit van ’t Gooi. Akchich leek vlak voor tijd na een goeie pass van Arjan Roozeboom nog alleen op de keeper af te kunnen gaan, maar de controle ontbrak bij de invaller, waardoor Altius de winst veilig kon stellen.

Hoewel het geen punten oplevert, kan SC ’t Gooi wel concluderen dat het zich goed heeft herpakt van de off-day in Vinkeveen. Koploper Altius had het negentig minuten lang lastig, maar bleek toch een maatje te groot voor ’t Gooi. Zaterdag wacht alweer de volgende wedstrijd voor ’t Gooi. Na twee nederlagen op rij lijkt hekkensluiter De Vecht de uitgelezen tegenstander voor een nieuwe overwinning.