Facebook Toestaan Niet toestaan

Zwaarbevochten punt SC ’t Gooi 2 op bezoek bij Argon

10 april 2019 15:00

Rob Willems

SC ’t Gooi 2 heeft zaterdag met pijn en moeite een punt behaald op bezoek bij Argon. In een knotsgek duel werd er uiteindelijk maar vier keer gescoord en dat was een terechte afspiegeling van de grote hoeveelheid kansen die beide teams kregen: 2-2.

’t Gooi 2 zit niet in de beste fase van het seizoen. Twee weken geleden werd er nog verloren van laagvlieger De Vecht en midweeks was FC Hilversum ook te sterk. Daarmee lijkt een plek in het linkerrijtje inmiddels ver weg voor de ploeg uit Hilversum, dus was een goed resultaat tegen nummer één na laatst Argon geboden. Meest opvallende naam in de basisopstelling was die van Vano Giorgadze, die centraal op het middenveld de plek van Igor Tadic innam. Ook maakte Nick Tukker na lang blessureleed zijn rentree, hij startte vanaf de bank.

Het veld in Mijdrecht was in een slechte staat, wat op voorhand meer in het voordeel leek van het fysiek sterke Argon. Toch was de beginfase duidelijk voor de bezoekers. Na meerdere mogelijkheden die niet afgemaakt werden, strafte Aimane Bazzahi na twintig minuten een fout in de verdediging af door de keeper te omspelen: 0-1. Daarna nam ’t Gooi wat gas terug, wat resulteerde in een paar kansen voor Argon, dat echter niet zuiver was in de afronding. Daardoor leek ’t Gooi de rust te halen met een verdiende voorsprong, totdat linksback Menno Saalbrink in een vlaag van verstandsverlies met de bal aan de voet het veld overstak en die met een pass buitenkant voet knullig verspeelde. Argon kwam er vervolgens snel uit en maakte vlak voor de pauze de gelijkmaker: 1-1.

Het begin van de tweede helft was voor de thuisploeg. Na tien minuten in de tweede helft kwam Argon zelfs op voorsprong doordat er niet doortastend genoeg verdedigd werd door ’t Gooi: 2-1. Niet veel later was het nota bene Giorgadze die het zijn eigen team nog wat lastiger maakte. Twee ‘praatkaarten’ binnen een minuut zorgden ervoor dat de bezoekers het laatste half uur verder moesten met tien man. Wat volgde was een parodie op goed voetbal, waarbij er niet veel te zien was van de man meer die Argon had. Gatenkaas in de beide verdedigingen leidde tot grote kansen voor beide teams, maar die werden geheel in stijl van de wedstrijd vakkundig om zeep geholpen. Twintig minuten voor tijd kwam SC ’t Gooi dan toch op gelijke hoogte door de tweede goal van Bazzahi: 2-2. Alles werd vervolgens uit de kast getrokken om het punt over de streep te trekken, waarbij vooral de rol van grensrechter Umut Kilicarslan niet onderschat mag worden. Als vlagger voorkwam hij hoogstpersoonlijk een gevaarlijke corner door zich voor de voorzet te werpen en spontane hamstringklachten zorgden ervoor dat de tien van ’t Gooi even op adem konden komen. In de absolute slotseconde hadden de bezoekers zelfs de overwinning nog kunnen pakken, maar spits Bazzahi verzuimde in blessuretijd voor de zoveelste keer deze middag zijn hattrick te completeren.

’t Gooi 2 vindt zich door het gelijke spel terug op de zesde plaats en lijkt in de resterende twee plaatsen enkel nog voor de eer te spelen. Over een dikke maand is pas de volgende wedstrijd, thuis tegen Loosdrecht.