Geen rook, geen peuk! - SC 't Gooi

Geen rook, geen peuk!

Geen rook, geen peuk!

11 april 2019 23:15

Humphrey Saalberg

In Baarn hebben ze de Pekingtuin maar bij SC 't GOOI hebben we de Peukentuin.
De Peukentuin bij SC 't Gooi staat er gelukkig weer fris en fruitig bij! Met mooie 'clubkleur' gele viooltjes en daarnaast een ons nog onbekend plantenras, die het geheel weer helemaal opleukt. Het bloemencorso wilde er eigenlijk een paar lenen.

Dat we mooie nieuwe planten in de peukentuin hebben is maar goed ook, want menig fervent en chronisch verstokte roker gebruikte ons als voortuin bedoelde bakken, ondanks het geldend rookverbod, als asbak ...... ik zeg .....bahhhh!Op onze binnenplaats moest ook de deurmat het ontgelden.
Jammer dat de verstokte roker er een puinhoop van maakt! Het wordt er niet begripvol op.
Binnenkort is het afgelopen met roken op het terrein maar daarover zo spoedig mogelijk meer nieuws.
Als voormalig verstokte roker kijk ik er nu heel anders tegenaan. In mijn jonge jaren verbrandde ik bijna twee pakken hijgpijpen per dag. Ik was op rookgebied geradicaliseerd zal ik maar zeggen. En dan ineens ...... dit is mijn laatste! We zullen geen wereldverbeteraar worden maar als we de jeugd ervan kunnen weerhouden, dan hebben we een hoop gewonnen. Ik ben niet tegen roken maar wel tegen het aanzetten tot en het stimuleren van roken en dan met name bij de jeugd.

Hopelijk zien ze gauw geen rook en peuk meer!Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!