Facebook Toestaan Niet toestaan

SC 't GOOI VR1 pakt punt bij koploper IJzendijke

2 december 2019 19:00

Frans Schouten

Afgelopen zaterdag de wedstrijd in en tegen koploper IJzendijke. Door afwezigen en blessures begonnen we met op doel, wegens ziekte keepster Lisette Houthuijzen, na bijna 2 jaar blessureleed Julia Legerstee. Ook van de partij debutant Demi Heus van de MO-19. Daarnaast in de basis Demi den Ouden van de MO-19 en Merel Mensch van de MO-17. We begonnen de wedstrijd op een zeer moeilijk en zwaar bespeelbaar veld.

Goed ingrijpen van keepster Julia Legerstee bij een voorzet van IJzendijke voorkomt erger. Demi den Ouden bereikt net niet Vienne Jansen om gevaarlijk te kunnen worden. Met een schitterende redding van keepster Julia Legerstee  bij een inzet van IJzendijke uit een hoekschop wordt de 1-0 voorkomen. Een ingreep van Julia Hofman,die vandaag weer de hele wedstrijd speelde, bij een inzet van IJzendijke voorkomt erger. Toch wordt het in de 25e minuut 1-0. In de verdediging worden we uitgekapt door een speelster van IJzendijke en het schot belandt in het doel. Een pass van Merel Mensch op Lotte Smit, het schot van Lotte belandt in handen van de keepster.

Tot twee keer toe belanden schoten van IJzendijke naast het doel. Een schitterende redding van de keepster van IJzendijke bij een ziedend schot van Vienne Jansen, voorkomt de gelijkmaker. Een kopbal van IJzendijke uit een hoekschop gaat over het doel. In de tweede helft viel al heel snel de gelijkmaker voor ons. In de 47e minuut komt de bal bij Merel Mensch, zij geeft door op Lotte Smit, die vervolgens de bal doorgeeft op Demi den Ouden, die de bal schitterend langs de keepster van IJzendijke binnenschiet;
1-1. Een pass van Vienne Jansen op Demi den Ouden, maar Demi krijgt de bal net niet lekker mee om gevaarlijk te kunnen worden. Een inzet uit een hoekschop van IJzendijke belandt over het doel. Uit een hoekschop van IJzendijke gaat de bal in twee instanties naast het doel. Met een schitterende redding van keepster Julia Legerstee voorkomt ze de 2-1. Uit een hoekschop weer een goede ingreep van Julia om erger te voorkomen. Weer een schitterende redding van keepster  Julia op een inzet van IJzendijke voorkomt erger.
In de 78e minuut komt na lang blessureleed Britt Kettenburg in het veld  voor Vienne Jansen. Bij een scrimmage voor het doel van keepster Julia blijft de bal hangen voor de lijn,uiteindelijk wordt de bal door Maaike Hofman opgeruimd. Schoten van IJzendijke gaan over en naast het doel. Een schitterende redding van keepster Julia op een inzet van ijzendijke voorkomt de 2-1. Uit een hoekschop van ijzendijke wordt de bal naast geschoten. Opnieuw uit een hoekschop van IJzendijke wordt de bal overgekopt. En zo eindigt de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel. Dit voelt voor ons als een overwinning. Na het laatste fluitsignaal kreeg de aanvoerdster  van IJzendijke, die toch al erg geirriteerd was, haar tweede gele kaart, dus rood wegens commentaar op de leiding. Ondanks het overwicht van IJzendijke, maar dankzij de geweldige inzet en onverzettelijkheid van onze meiden, vind ik dat we dit gelijkspel verdiend hebben. Ik wil niemand tekort doen, want dit was een echte teamprestatie, wil ik toch enkele speelsters eruit lichten. Keepster Julia Legerstee heeft een hele goede wedstrijd gekeept, na zo lang blessureleed. Met haar reddingen wist zij erger te voorkomen. Demi Heus van de MO-19 kan terugkijken op een heel goed debuut. Ook Demi den Ouden van de MO-19 heeft het heel goed gedaan. Ook Merel Mensch van de MO-17 kan terugkijken op een hele goede wedstrijd, daarbij nog te vermelden dat zij ondanks een pijnlijke schouder door is gegaan tot het einde. Al met al ben ik super trots op de meiden, met dit geweldige resultaat en de geweldige inzet.
A.s. zaterdag 7 december om 15.00 uur  spelen we de laatste wedstrijd van de competitie voor de winterstop thuis tegen Blauw Geel.