Glas desinfecterende handgel graag! - SC 't Gooi

Glas desinfecterende handgel graag!

Glas desinfecterende handgel graag!

24 maart 2020 10:15

Humphrey Saalberg

Het Corona Virus eist een zeer zware tol. Zowel voor de getroffenen maar ook alles wat er direct en indirect mee te maken heeft of krijgt. Ofschoon sport een bijzonder goede remedie is om de conditie en weerstand op te bouwen, is dit nu net wat we 'even' niet mogen doen, althans niet in groepsverband. Alle sportevenementen zoals competities en toernooien zijn afgelast. Het Schoolvoetbal toernooi gaat niet door, het Prosecco Toernooi gaat naar 2021 (nu al volgeboekt) en alle andere Gooi toernooien gaan waarschijnlijk ook niet op de geplande data plaatsvinden. Even los van de lege clubkas, sportief gezien dramatisch.

Het is 2020, als getal al heel mooi én als jaar heel typerend. Net als 1600 'Slag bij Nieuwpoort'. Het jaar '0' Christus Jezus, 1550 'Ketters moeten doodstraf krijgen', 1830 'eerste spoorlijn', 1956 mijn geboortejaar!
Het jaar gaat de boeken in als een legendarisch jaar waarin de hele wereld op z'n kop staat. Wij worden op de bittere realiteit gewezen, .... dat het dagelijks leven op deze aardkloot heel fragiel kan zijn en nu niet meer is wat we heel graag zouden willen. Het lijkt meer dan ooit zo te zijn dat er om de wereld een glazen stolp zit dat ons gevangen houdt. Twee weken op het goudgele strand ergens op Mercurius of Pluto zit er nog even niet in. Het is  niet een buitenaardse beschaving die greep heeft genomen op ons, we hebben niet te maken met maandenlange wereldwijde droogte of de zeewaterspiegel die 10 meter is gestegen, nee... zo'n heel klein verrot virusje houdt de hele wereld in haar greep. De voortekenen waren er misschien al ..... SARS, EBOLA ...maar te ver van ons bed om ons daar druk over te maken. Wat, .... als er een virusje komt dat levensbedreigend is voor oud én jong!

Omdat ik gewend ben om thuis te werken, komen bij mij de muren gelukkig niet op mij af. Ik heb het druk omdat we online het een en ander kunnen verkopen. We zetten voor elkaar koffie, doen op toerbeurt de boodschappen, de badkamer krijgt een sopje en in de tuin snoeien we de bomen en harken we de bladeren bij elkaar. De kinderen hebben de focus op het beeldscherm en proberen de geest wat te verruimen door lesjes online te volgen. Als dit werkt hoeven ze denk ik nooit meer naar school!  

Vorige week had ik wat woorden in het plaatselijke Kruidvat. Er ging een lont in zeg maar. Een mevrouw aan de kassa met 4 doosjes Ibuprofen®. Als er Corona bestaat, ....dan heeft zij het! Maakte stennis omdat ze 4 doosjes op 'medische indicatie' nodig had??? Maar de richtlijnen waren veranderd, 2 doosjes per persoon, zo zei de kanonneuse van Het Kruidvat. Vrouw boos, had het nodig op 'medische indicatie' ??? en zette twee doosjes heel demonstratief terug. Maar ze was nog niet uitgeraasd. Tja, dan moet je net mij hebben, mijn lippen gaan jeuken en tintelen. 'Mevrouw,...... een paar honderd meter verderop is de ETOS, daar haalt u er twee en vijf honderd meter verderop is nog een Kruidvat en daar haalt u er nog twee' zei ik. 'Komt u met zes dozen op 'medische indicatie' Ibuprofen® thuis, hoe lekker is dat dan'? 
Miss Corona,...... waar bemoei jij je mee? 'Sorry, 't is maar een gratis tip' zei ik!
Aan de kassa gekomen toonde ik 2 tubes Sensodyne® ( 1 + 1 gratis). "Ik mag er toch wel twee meenemen" vroeg ik! De kanonneuse van het Kruidvat moest smakelijk lachen en de mensen, in de inmiddels opgelopen rij, ook!

Even een tip om over na te denken. Een desinfecterende handgel helpt om het virus van de handen te krijgen. Zou het niet een idee zijn om dit drinkbaar te maken?
Doe mij een glas!

Hopelijk iedereen tot na juni. Ik hoop dan wel dat jullie naar de kapper zijn geweest, want langharig werkschuwtuig, ........ heb ik een bloedhekel aan!

Humphrey Saalberg

Bron: RIVM
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!