Haal op die wekker, .......#snuitsafe! - SC 't Gooi

Haal op die wekker, .......#snuitsafe!

Haal op die wekker, .......#snuitsafe!

15 april 2020 12:30

Humphrey Saalberg

Als trouwe hondenbezitter, word ik dagelijks een paar keer gedwongen de natuur op te zoeken. Dat is goed voor de neus en goed voor de conditie. Als kennelijk 'potentieel drager' van het covid-19 virus, lopen voorbijgangers dan niet 1,5 meter om mij heen maar soms meer dan 10 meter. Als ik op de stoep loop, schieten voorbijgangers de weg op of ze spoeden naar de overkant van de weg. Ook scooterrijders en fietsers wijken in noodgang van hun rijrichting af! Het komt mij wat vreemd over, want ik nies niet en ik verspreid ook geen lichaamssappen, .... zou ik misschien stinken?

In de supermarkt, alwaar iedereen van alles aanraakt en ook weer vrolijk terugzet, is de kans dat het virus wordt overgedragen vele malen groter. Gelukkig worden de karren en mandjes wel gedesinfecteerd maar toch, .....denk een paar stappen terug zou ik willen zeggen!

Nee, neem dan voetbal ...... of een andere teamsport. Dat gaat er lekker hygiënisch aan toe naar wij vernemen! Als 'Gooier' houd ik het voor het gemak maar even bij het voetbal.
Mocht een viroloog roepen dat sporten ....en dan met name voetballen weer kan..... dan moet hij dit toch echt even lezen.
In het algemeen bouw je dagelijks qua lichaamssappen het een en ander op. Ter info; een mens produceert 1 tot 1,5 liter snot en ander slijm per dag! Omdat er een overvloed aan snot en slijm wordt geproduceerd, zie je dat menig voetballer tijdens de wedstrijd én bij het trainen, tussentijds wat sappen afstoot. Dat gebeurde al bij de mannen, maar bij een gemiddelde vrouwenvoetbalwedstrijd zie je dat vrouwen zich ook al als volwassen kerels gedragen.

martin-jol-snuit-zijn-neus-snot.jpg De fluim van Martin Jol

Mark Rutte zegt regelmatig; niezen in de elleboog, ... snuit je neus met een papieren zakdoek en ...... houdt 1,5 meter afstand.
Nou lijkt mij dat op het voetbalveld in de elleboog niezen, wat lastig is. Zeker als je een shirt met korte mouwen draagt. Het kan,.... maar zie je ook die groene jongens van de elleboog druipen? Snuiten in een tissue lijkt me ook lastig, want er is geen voetballer die met Tempo Team op zak het veld in gaat. Als je regelmatig je neus leeg spuit en dat doet een voetballer bij tijd en wijle, dan zou hij/zij daar dus een tissue bij moeten gebruiken. Je hebt dan denk ik aan een familiepak tissues per wedstrijd niet genoeg. Daarnaast ..... waar laat je die tissues vol met covid-19 erin?
Nu zou je met voetballen een mondkap op kunnen doen, maar als je veel fluimt, zal die in 'no time' vol zitten, ..... zwaar worden én .... gaan zakken! Geen optie dus. Ook het lurken aan een en dezelfde bidon is geen aanrader meer. De begin jell zal op 1,5 meter van elkaar moeten worden uitgeschreeuwd! Sportief .... voorafgaand aan de wedstrijd de handen schudden én aan het eind van de wedstrijd als dank de scheidsrechter de hand schudden, oh sorry de elleboog met wat niesvocht,..... het is allemaal uit den boze!!
Om kort te gaan,.... heren virologen, .... als er één sport onhygienisch is, ..... dan is het wel voetbal. Nu kun je spuug- en neusfluimen misschien nog spelenderwijs ontwijken maar het met een sliding van de grond meenemen van de covid-19 beesies, ... het is geen ondenkbaar risico!

Als men ideeën heeft hoe we deze problematiek kunnen tackelen, dan voorzie ik een spoedige hervatting van voetballen in het verschiet.
Ik zou zelf willen zeggen haal lekker regelmatig op die wekker en slik 'm doorrrrrr!
Er is anders nog een goed ander voetbal alternatief ..... FIFA 20

#snuitsafe 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!