Sponsors

FC Bestekbak

26 maart 2021 14:00

Humphrey Saalberg

Wanneer is het nou 'Bevrijdingsdag'. Normaal gesproken zou je zeggen 5 mei, omdat we die datum hebben aangewezen ter viering van de bevrijding van de bezetters. Maar dat bedoel ik niet. Ik bedoel eigenlijk Bevrijdingsdag 2.0 reloaded, ter gelegenheid van het feit dat we bevrijd zijn van FC Corona, een club waar niemand tegen heeft gespeeld maar wel tegen heeft gestreden. Het lijkt mij een prachtig moment waarbij alles weer kan, alles open is en alles weer mag. Hoe bevrijdend is dat dan? Een mooie dag in juni met bevrijdingsconcerten, in het hele land kermis, 'Black Corona Friday' met onwijze kortingen in de winkels, CO2 neutraal vuurwerk, Holland één groot terras en ..... knuffelen zonder kappie.

Met dit weekeinde de Zomer BimBam in het vooruitzicht en vanaf volgende week een uurtje korter de Avond BimBam, staan we hopelijk aan de vooravond van voetballen in teamverband ..... mét publiek, ..... althans daar gaan we maar even vanuit. Alleen wel met toeschouwers die een prikpas kunnen overleggen danwel de neustest hebben ondergaan, met als bewijs de uitslag die het predicaat negatief met zich meedraagt. Hoe het zich allemaal bij het amateurvoetbal gaat openbaren, .... geen idee, ... maar hopelijk kan iedereen gewoon weer naar de verrichtingen van onze talenten kijken. Ze hebben keihard getraind en zijn klaar om elke krachtmeting aan te gaan, onder toeziend oog van paps, mams, opa's en oma's.

SC 't Gooi wil graag weer de deuren van het complex openen en in het bijzonder, ... de kantine. Al is het alleen al om iedereen te laten zien hoe de kantine er nu uitziet. Het is een kantine gebleven, ...da's mooi, maar met de allure van een heuze huiskamer. Het interieur van een bruin café is exit. Nu, een erg leuke 'zithoek' rond de TV, een lederen driezitter, een mooie dressoir kast, een lectuurmeubel, een hoekbank met Geel Zwarte kussens en een aantal hele lange tafels alwaar je met een compleet team kunt zitten. Te luxe, ... gezelligheid ten top en hopelijk een mooie thuisbasis, waar iedereen die ons bezoekt, zich gelijk thuisvoelt.

Maître Bib's capu bar is er ook nog steeds, maar ondanks de lockdown, is het nog steeds niet gelukt om er een hartje bij te leveren. Maar, ... de smaak is er niet minder om. Mocht het allemaal weer mogen en mochten we weer de kantine mogen betreden, ....... vergeet niet om iedereen uitgesteld gelukkig nieuwjaar te wensen, want het is alweer effuh geleden dat dát kon.

bestekbak2.png

Tot slot een uit het leven gegrepen anekdote, ergens in Nederland: Een ouder achter een hek, klaagde over het niveau van het team waar zijn zoon in speelt. Hij klaagde vooral over de vaders en moeders van de spelers. 'Mijn zoon, voetbalt wel aardig hoor daar niet van, zei hij, maar veel ouders denken dat hun kinderen bij FC Bestekbak spelen'. 'Ik: FC Bestekbak? hoe dan?' Tja zei hij, .... volgens hun zijn het allemaal messies maar volgens mij allemaal met bitter weinig scherpte. Nou, .... als ik sommige zie trainen zat ik eerder aan FC Thuiszorgwinkel te denken, vervolgt hij. Een team met heel veel krukken erin! Ze groeien In de wedstrijd, ... alleen de verkeerde kant op, ... het zijn net wortels!' GOEDEMIDDAG!

Hopelijk tot gauw!

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!