Sponsors

Aftrap 'Week van de Scheidsrechter' door Mario van der Ende (UPDATE)

17 september 2021 8:30

Humphrey Saalberg

De week van de scheidsrechter zal dit jaar worden gehouden van 25 september t/m 3 oktober. Afgelopen jaar gooide corona helaas roet in het eten want Mario van der Ende zou op bezoek komen. Dit jaar gaan we een nieuwe poging wagen. Met plezier kondigen we dan ook de komst aan van 'scheidsrechter van de eeuw' Mario van der Ende op vrijdag 24 September om 19:30 uur. Wij zijn bijzonder trots dat Mario van der Ende exclusief voor SC 't Gooi zijn ervaringen over arbitrage met aanwezigen wil delen. Hoe je deze avond kunt bijwonen, lees je aan het eind van dit bericht.

Mario van der Ende geldt als een van de beste scheidsrechters die Nederland ooit heeft gekend. Meer dan 800 wedstrijden floot hij in het betaalde voetbal. Daarnaast floot hij wedstrijden op het EK van 1996  en hij floot op twee WK's (1994 en 1998). In 2004 werd hij uitgeroepen tot 'Scheidsrechter Van De Eeuw'. Vandaag de dag is hij actief als columnist voor het AD Haagsche Courant. Daarbij neemt hij regelmatig de VAR (Video Assistent Referee) onder de loep. Zijn fluit hangt aan de wilgen, daarvoor in de plaats houdt hij lezingen, geeft hij presentaties en doet hij aan personal coaching. Aangaande fluiten had hij een devies; "Blijf zo onafhankelijk mogelijk, wees eerlijk en duidelijk en probeer zo snel mogelijk jezelf te leren kennen."

Mario_van_der_Ende.jpg

Mario van der Ende heeft jarenlange ervaring in het onderwijs als docent, studiebegeleider en schooldecaan. 
In de sport heeft hij als actief voetballer, voetbaltrainer en internationaal (FIFA) scheidsrechter en bestuurder de wetten en eisen van topsport leren kennen en weet inmiddels wat deze inhouden.
Als coach en opleider heeft hij mondiaal zijn sporen meer dan verdiend en vindt het stimulerend om mensen naar hun individuele top te begeleiden.
Via zijn bedrijf Endless Progression biedt Mario verschillende diensten en activiteiten aan zoals:
- personal coaching
- bedrijfstrainingen
- trainingen die belangrijk en / of interessant zijn voor:
  sporters, coaches, bestuurders, scheidsrechters, sponsors en werknemers op alle
  niveaus in de sport, media en het bedrijfsleven
- presentaties en lezingen
- sport consultancy
- het schrijven van redactionele artikelen en columns.

Mario van der Ende, een bijzonder inspirerende man, zeker waar het gaat om zijn grote ervaring met het leiden van voetbalwedstrijden, zijn trainingen, zijn lezingen en niet in de minste plaats zijn columns.

Op VRIJDAG 24 SEPTEMBER om 19:30 uur zal hij een presentatie geven bij SC 't Gooi. Daar kijken we nu al naar uitkijken. Zie zijn komst als een bedankje aan al onze huidige scheidsrechters en misschien ook de scheidsrechters die op vrijwillige basis ooit bij SC 't Gooi hebben gefloten. Zie zijn komst ook als inspiratiebron voor onze  jeugd en misschien ook het kader er omheen, om de fluit zo nu en dan ook eens ter hand te nemen en misschien groei je ook uit tot een waardig en ambiteuze arbiter!

Het aantal zitplaatsen in onze kantine is beperkt, dus geef je snel op want VOL=VOL.
In eerste instantie zullen wij de voorkeur geven aan onze eigen; (oud)leden, spelers m/v,  kader en scheidsrechters m/v.
Wil je deze bijzondere avond bijwonen, stuur dan een mail naar:
info@sc-tgooi.nl of bel: 0651329762
Zet in de mail je voor- en achternaam!
We sturen je een bevestiging als je verzekerd bent van een plek!

Humphrey Saalberg
(lid Scheidsrechterscommissie SC 't Gooi)

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!