Sponsors

Terugblik avondje met Mario van der Ende

26 september 2021 23:15

Humphrey Saalberg

Menigeen kijkt terug op een bijzondere avond met top scheidsrechter Mario van der Ende. Bijzonder, omdat hij inkijk gaf hoe hij leiding gaf aan binnen- en buitenlandse topclubs én ... toplanden. De wijze hoe hij omging met spelers en situaties oploste bij grote wedstrijden. Zijn presentatie was zeer leerzaam en vooral ook inspirerend. Zijn tips, ze zijn uiterst bruikbaar. Op de vele vragen had hij prima antwoorden en zijn wijze van presenteren was met heel veel humor doorspekt. Dat maakte de avond ook nog eens heel amusant.

WhatsApp_Image_2021-09-24_at_23.13.35.jpeg
Mario van der Ende te midden van jeugscheidsrechters  Keano  Nieuwenhoven en Jaimy Welten

Naast de vele foto's die hij liet zien en waar hij prachtige verhalen bij had, ook veel kenmerkende zaken  die een goede scheidsrechter typeert, Zaken als fysieke - en mentale conditie, spelregelkennis, zelfkritiek en duidelijkheid, zijn een paar facetten waar hij een uitgebreide toelichting op gaf. Mario gaf de aanwezigen mee om impopulair durven te zijn, neem alles goed waar tijdens een wedstrijd, interpreteer hetgeen je waarneemt en neem dan een beslissing. Hij korte dit af met WIB; Waarnemen, Interpreteren Beslissen.
Met een aantal voorbeelden liet hij heel duidelijk zien dat ieder mens dingen anders waarneemt. Het juist waarnemen is essentieel om daaruit de juiste beslissing te nemen.

Na een uur of twee was zijn presentatie ten einde en met hier en daar een fotomoment een drankje, bitterballen en  wat napraten kunnen wij terugzien op een onvergetelijke avond.


Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!