’t Gooi JO12-3 – Olympia’25 JO12-1

Hèhè eindelijk is het dan zover!!
Na lang wachten door de Corona en de zomerstop eindelijk de 1e wedstrijd van het seizoen voor de JO12-3.

Ze hebben er allemaal zin en zijn er klaar voor. JP (trainer en coach) heeft samen met Ming (Papa van John) de opstelling en de warming-up gedaan en is het wachten op de scheidsrechter. Helaas na 5 minuten nog geen scheidsrechter dus neemt Bianca (moeder van Keano) de scheidsrechters rol op zich.

De opstelling van de JO12-3 is als volgt:

Keeper Keano
Linksachter Taha, Laatste man Sebas, Rechtsachter Rutger
Linksvoor Owen, Midden midden Deniz, Rechtsvoor Kees
Spits John
Wisselspelers: Marijn, Ruby en Femke

Het fluitsignaal, de wedstrijd begint en Olympia trapt af. Onze JO12-3 neemt gelijk het heft in eigen hand en zet druk op Olympia. Het gaat over en weer in de eerste 10 minuten waar onze JO12-3 wel de kansen krijgt maar niet benut. Dan in de 10e minuut komt Owen langs zij en maakt de openingsgoal. De jongens beginnen steeds beter aan elkaar te wennen en de combinaties kloppen bijna altijd. Het spel verplaatst zich steeds meer alleen op de helft van Olympia. Dan een uitbraak van Olympia die Sebas keurig verdedigd en helaas even aangetikt wordt en niet verder kan. Wisselspeler Femke er in en door. Dan in de 13e minuut staat John er als spits en scoort de 2-0.

Time out

Gelukkig gaat het weer met Sebas en kan hij straks weer spelen. De wissels na de 1e time out zijn: Sebas, Owen en John eruit en Femke, Marijn en Ruby erin.

Olympia probeert na de time out wat terug te doen wat resulteert in een spannend aanval en verdedigingsspelletje tussen de 2 teams. Olympia komt ook af en toe op de helft van ’t Gooi maar kan geen kansen creëren. Dan in de 25e minuut krijgt onze JO12-3  een kans die goed benut wordt door Kees 3-0. Tot het eindsignaal van de 1e helft blijft het 3-0.

Rust

JP en Ming vragen aan de jongens en meiden hoe het gaat en ze vinden het allemaal lekker gaan. Lekker even een beetje limonade en op adem komen en dan kunnen we weer. De wissels tijdens de rust is als volgt Rutger, Deniz en Taha eruit en John, Sebas en Marijn erin.

De 2e helft begint en onze JO12-3 trapt af. Het lijkt wel alsof de coach van Olympia een donderspeech gegeven heeft. Olympia komt sterk uit de rust en in de 34e minuut krijgen we dan ook een tegen doelpunt. Keano zat in de goede hoek maar kon er net niet bij. Onze JO12-3 heeft het wat moeilijk, maar de jongens blijven samen strijden en verdedigen. De 2 keepers in het veld zijn in deze periode dan ook goed aan elkaar gewaagd en laten beide mooie reddingen zien. Dan toch komt daar de ommekeer en Marijn scoort de 4-1 in de 44e minuut.

Dan de 2e time-out even bijkomen en zijn de wissels als volgt John, Owen en Kees eruit en Rutger, Deniz en Taha er weer in. Tijdens het laatste kwartier worden Ruby/John en Marijn/Owen ook nog tussendoor gewisseld.

Het laatste kwartier gaat in en je merkt dat de JO12-3 weer de overhand krijgt. Ze hebben er met zijn allen nog lekker zin en in de 48e minuut scoort Ruby dan ook de 5-1. Olympia trapt af en door een fout in de verdediging gaat Femke er met de bal vandoor en geeft Ruby een mooie assist die door Ruby mooi wordt afgewerkt in de 50e minuut 6-1. De frustratie loopt af en toe op bij Olympia waardoor er meer gefloten wordt voor overtredingen. Ook de JO12-3 wordt wat onvoorzichtiger daardoor en geeft af en toe een vrije trap weg. Dan een uitbraak van Sebas die in het strafschopgebied wordt gesandwiched. Penalty voor JO12-3. In goed overleg wordt deze door Deniz genomen in de laatste minuut. Deniz schiet hem hard en goed in in de linkerhoek 7-1.

Het team mag, zoals gezegd door JP en Ming,  op hun samenspel, positieve coaching naar elkaar  en het opnemen van gastspelers trots op zichzelf zijn.  Iedereen heeft hard gewerkt met wel als eindresultaat dat de Man of the Match van deze mooie oefenwedstrijd Keano is  voor zijn mooie reddingen, goede spelverdeling vanaf de achterlijn en positieve coaching naar teamgenoten.

Daarnaast bedanken wij onze gastspelers van vandaag Ruby, Femke, Marijn, Owen en Rutger.

En kijken wij met veel vertrouwen uit naar de start van de competitie tegen Buitenboy’s.

Ik heb er zin in.

Sportieve groet,

Bianca Nieuwenhoven

Kampioen of toch niet....

Gooi 't sc JO12-3 - Buitenboys sc. JO12-7

Niet alleen het weer is somber vandaag, ook de nieuwe maatregelen rondom de Corona maakt het somber langs de velden. Geen supporters zijn toegelaten langs de velden en alleen scheidsrechter, spelers en leiders zijn op het veld. Toch hebben de jongens en meiden er zin in. Ondanks het verlies tegen Abcoude verleden week hangt er een ontspannen sfeer en is het team erop gebrand om te winnen. Wat ze... meer ยป

• 3 oktober 10:30
19-09-2020

BFC JO12-7 - Gooi 't sc JO12-3

12-09-2020

Gooi 't sc JO12-3 - Buitenboys sc JO12-4G

05-09-2020

Buitenboys sc JO12-4G - Gooi 't sc JO12-3

05-09-2020

Buitenboys sc JO12-4G - Gooi 't sc JO12-3

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!