Doelpuntenmachine draait op volle toeren

Datum

19 september 2020 9:00

Accommodatie

Onbekend

Na twee zeer ruime overwinningen, komt vandaag Eemnes JO10-1 op bezoek op Sportpark Berestein. Vooraf weten we nog niet zoveel over de tegenstander, maar dat is eigenlijk ook niet nodig als je uit gaat van je eigen kracht. En dat heeft JO10-1 vandaag andermaal laten zien. Wat een talentvolle ploeg is dit. En waar ligt het plafond voor dit team?

Het stukje van de wedstrijdbespreking sla ik maar even over. De spelers weten immers precies wat er van hen verwacht wordt. De licht geblesseerde Roxy start vandaag in de wissel, waardoor de basis bestaat uit: Fedde; Milan en Tom; Sam; Rylee en Sami.

Vanaf het begin zijn de intenties duidelijk. Eemnes wordt direct onder druk gezet en op het moment dat de bal in het bezit van 't Gooi komt, wordt direct de vrije man/vrouw gezocht. Dat levert al gelijk een paar heel mooie combinaties en goede kansen op. Maar gescoord wordt er nog niet. Dat gebeurt wel na 2,5 mintuut spelen, als Rylee aanlegt voor een schot en daarmee de 1-0 op het scorebord zet. De ban is gebroken, want hierna gaat het hard. Via Sam (balletje in de "winkelhaak"), Milan (met een prachtig afstandsschot), Sami (bekeken schuiver), Sam (na een mooie actie van Roxy) en nog een keer Sam (na mooi combinatievoetbal). Het eerste kwart zit erop en het staat 6-0. De coaches hebben weinig toe te voegen, dus snel door met de wedstrijd.

Tweede kwart

Het tweede kwart is goed en wel onderweg, als Milan de bal voor zijn voeten krijgt. Hij aarzelt niet en haalt verwoestend uit (7-0). De keeper van Eemnes heeft 'm alleen maar gehoord en was volslagen kansloos. Iets later mag Sam een corner nemen. Sam dribbelt snel in, behoudt het overzicht en speelt de bal perfect in op Roxy die vervolgens alleen haar voet nog maar tegen de bal hoeft te zetten (8-0). Milan is vandaag op dreef met zijn afstandsschoten, echter heeft hij deze keer minder geluk, zijn bal smoort in de verdediging. Maar gelukkig is Rylee scherp en pikt de afgeslagen bal op, die hij vervolgens beheerst afmaakt. Het publiek klapt zich de blaren op de handen. Dat doen ze ook bij de drie doelpunten die volgen. Eerst is het Roxy die haar lichaam goed gebruikt, de bal weet te vervoveren en vervolgens ook nog de bal in het doel weet te krijgen. Daarna is het Tom die zijn handelsmerk "de slalom" laat zien. Alsof de tegenstanders er niet staan, dribbelt, draait en kapt iedereen duizelig en tikt de bal in het doel. Niet veel later is het weer Tom, die een prachtige beweging in huis heeft en met een perfecte voorzet Rylee weet te vinden. Voor Rylee een koud kunstje om de bal tegen het net te schuiven.

Dan ineens is het Eemnes die zijn tanden laat zien. Bij een uitbraak weten ze precies de vrije man te vinden die de bal vervolgens beheerst langs Fedde schuift. Maar gelijk is daar weer een reactie van onze kant, Rylee sluit het tweede kwart af met zijn 4e doelpunt en zet de stand op 13-1.

Derde kwart

Anders dan na het eerste kwart, hebben de coaches nu wel wat aanwijzingen voor de ploeg. Het is nodig om iedereen weer even op scherp te zetten qua teamwork. Er is even wat minder oog voor de vrijstaande man/vrouw en verdedigende taken worden soms iets te licht opgevat.

En dat iedereen weer op scherp staat is duidelijk te merken. Sam zet vanaf de aftrap gelijk volle druk, waardoor de bal snel weer in ons bezit is. Ook weet hij prima het overzicht te behouden en de vrijstaande Rylee te vinden (14-1). Daarna laat ook Sami zien welke afspraken er zijn gemaakt in de rust. Tot 3x toe is hij zeer alert bij afgeslagen aanvallen, waardoor hij de bal op pikt en zijn doelpunten meepikt. That's the spirit. In de rust worden er ook nieuwe afspraken gemaakt over, onder andere, het nemen van corners. Remi geeft Fedde de opdracht om mee naar voren te komen bij een corner. Tot 2x toe mag Fedde aanleggen voor een afstandsschot, helaas voor hem wordt het eerste schot van richting veranderd en het tweede schot smoort in de verdediging van Eemnes. Toch weten wij via Sam (wederom een mooi schot) en Roxy (van richting veranderde corner) nog twee keer te scoren. Met nog 1 kwart te gaan staat het 19-1.

Vierde kwart

Het vierde kwart mag ook wel "The Rylee Quarter" genoemd worden. Maar liefst 4x weet Rylee te scoren. Ik vind het echt enorm knap voor een jongen die zijn 4e echte wedstrijd speelt. En het is niet alleen door zijn aantal doelpunten (16 in 3 officiële wedstrijden), maar zeker ook door zijn werklust. Keep up the good work!

Ook Eemnes laat zich nog even zien. Een paar keer blijkt Fedde een sta in de weg voor de tegenstander. Maar één keer moet Fedde een antwoord schuldig blijven als hij een lange, hoge bal niet helemaal goed op waarde schat. Helaas komt hij net een vingertop te kort om de bal tegen te houden. Geeft niks, kan gebeuren.

Gebeurt er dan verder niets meer? Oh jawel, er wordt zelfs nog een heel mooi doelpunt gescoord. Sam, die vandaag ook een belangrijke verdedigende rol vervult, weet met een splijtende pass Tom te vinden die op zijn beurt erg mooi binnenkrult.

Eindstand: 24 - 2

Het is echt ongekend hoe productief deze ploeg is. Na drie competitiewedstrijden hebben we 9 punten, 64!!! doelpunten voor en 7 doelpunten tegen. Met nog 2 wedstrijden te gaan is promotie naar de Hoofdklasse weer een stap dichterbij.

Zoals ik aan het begin van dit stuk al schreef. Ik ben erg benieuwd waar het plafond ligt voor dit team. Donderdag a.s. volgt er een eerste testcase, dan nemen we het op tegen buurman en Hoofdklasser Altius. Ik heb er nu al zin in. Ik hoop jullie ook.