3 oktober 2020 11:30

Accommodatie

Onbekend

Vandaag mochten we aantreden in en tegen Vreeswijk. Zou de goede start van vorige week een vervolg krijgen?

De aanloop naar de wedstrijd is een beetje onstuimig. Sam is al de hele week aan het kwakkelen en het is nog maar de vraag of hij vandaag fit genoeg is. Daarom zijn we extra blij dat Berend vandaag onze gelederen komt versterken. Gelukkig is Sam ook fit genoeg!
We horen van de coach van Vreeswijk dat zij, net als wij, vanuit de eerste klasse naar de hoofdklasse zijn gepromoveerd. En dat ze tot vandaag 3 wedstrijden hebben gewonnen en 1 verloren. We zijn dus gewaarschuwd.
Dat probeer ik ook over te brengen tijdens de wedstrijdbespreking. Alles geven, druk op de bal, terugveroveren van de bal bij balverlies etc. Het lijkt erop de de opdracht duidelijk is.

De start is van onze kant helaas wat slapjes terwijl Vreeswijk gelijk haar tanden laat zien. Zijn spelen met veel druk naar voren en schuwen de duels zeker niet. Daar lijken wij toch een beetje van onder de indruk. We proberen goed te voetballen, wat zeker ook wel lukt, maar we zijn niet bestand tegen het fysieke geweld wat de tegenstander daar tegenover stelt. Welkom in de Hoofdklasse.

Al snel weet Vreeswijk voorsprong uit te bouwen naar 3-0, terwijl wij daar een handje vol kansen tegenover stellen, die met veel pech niet tot doelpunt gepromoveerd kunnen worden. Wij hebben iets met dat zijnet...

In het tweede kwart weten we toch steeds meer kansen te creëren, maar pech en een goede keeper van Vreeswijk voorkomen dat wij van de hatelijke 0 af komen. En toch zou het gebeuren. Tom, die vandaag echt een weergaloze wedstrijd speelt, stoomt op en weet eindelijk het net te vinden 3-1. Lekker! Nu hopen dat we wakker zijn en dat we de taken weer uitvoeren zoals besproken. Maar helaas, bij de eerste beste tegenaanval staan Sam en Tom tegen een overmacht aan aanvallers. Geen beginnen aan en Vreeswijk scoort de 4-1.

In de rust probeer ik iedereen weer even op scherp te krijgen. Ik ben er namelijk van overtuigd dat als we allemaal scherp zijn en 100% geven, dat we het deze tegenstander nog heel moeilijk gaan maken in de tweede helft.
Maar al gelijk aan het begin van de tweede helft blijkt dat de scherpte er toch nog niet was. Binnen een minuut is het een ware schiettent voor onze goal waar de 5-1 uit valt.

Gelijk daarna komen wij weer 2 keer opzetten. Eerst is het Tom die zich goed vrij speelt en op het doel kan schieten en daarna is het Rylee met een grote kans, gecreëerd door Tom. Helaas in beide gevallen geen doelpunt.

Dan ineens gaat het hard, als wij gaten laten vallen in de omschakeling is het Vreeswijk die daar prima van weet te profiteren en snel uitloopt tot 8-1. Het lijkt een pijnlijke dag te worden. Maar gelukkig blijven we het toch proberen en lijken de combinaties steeds beter te lukken. Na mooi combinatievoetbal komt de bal bij Rylee de niet aarzelt en gelijk op doel schiet.... lat... het zit ook echt niet mee.

Niet veel later zou het dan toch eindelijk raak zijn 8-2. Met deze stand gaan we ook de laatste time-out in. Ik vraag de spelers om alles te geven wat ze nog in zich hebben. Om nog 1 kwart vol gas te geven en te laten zien waarom wij in de hoofdklasse thuis horen. En dat doen ze! Hoewel het eerst nog VSV is die de 9-2 weet te maken, is het daarna de beurt aan ons. Nu zie ik bij iedereen de spirit die er eigenlijk vanaf het begin had moeten zijn. Dribbels, combinaties en samen aanvallen en verdedigen. De beloning volgt dan ook in de vorm van 3 hele mooie doelpunten, 9-5.

Een speciale vermelding wil ik wel nog even maken voor Tom. Man, wat was jij goed vandaag en wat heb jij ontzettend veel werk verricht. Je was echt overal op het veld te vinden en de tegenstander kon je alleen maar afstoppen door een flinke portie fysiek te gebruiken. Jij was vandaag de man of the match!

Misschien was deze nederlaag wel even nodig. Verliezen hoort er nou eenmaal ook bij. Dat maakt je uiteindelijk weer sterker. We weten nu ook dat teams in de hoofdklasse ieder op een eigen manier speelt. Vorige week kregen we te maken met veel lange ballen, vandaag was het (soms over het randje) veel fysiek met een tegenstander die echt een team vormde. Hier leren we alleen maar van, ook al zijn sommige lessen best hard.

We hebben nu blok 1 afgesloten en gaan ons, met 2 oefenwedstrijden, voorbereiden op blok 2. Tot snel weer toppers!