Datum

5 juni 2021 10:30

Accommodatie

Onbekend

Eindelijk, na 8 maanden wachten, is het weer tijd voor een echte wedstrijd. Natuurlijk was het in de tussenliggende periode allemaal goed geregeld bij 't Gooi. Drie keer per week trainen, activiteiten en onderlinge wedstrijden, maar waar het echt om draait zijn de wedstrijden tegen een andere club. Daar doen ze het voor.

Vandaag mochten we aan de bak voor een Hilversumse derby tegen Victoria JO10-1. En van Victoria weet je dat ze een grote, maar vooral ook goede jeugdopleiding hebben. Dat vraagt focus, scherpte en concentratie.

Bij het verzamelen wordt als snel duidelijk dat de spelers er zin in hebben, maar dat ze ook wat gespannen zijn. Om mij heen hoor ik dat de meesten al vroeg wakker waren en en dat ze niet konden wachten om te vertrekken. Volgens mij zat iedereen al om 6.30 uur klaar in tenue :)

De warming up onder leiding van de geblesseerde Sam zit erop, tijd voor het echte werk. Remi hamert erop dat iedereen scherp en fel moet zijn, alleen dan maak je een kans tegen dit Victoria. Helaas is de boodschap van Remi nog niet bij iedereen doorgedrongen, want al snel is het Victoria wat de klok slaat. Er is nog te veel spanning en we zijn iets te veel onder de indruk. Het lukt ons niet om in ons eigen spel te komen. Ons combinatiespel komt er niet uit, omdat Victoria ons steeds goed onder druk zet. Dan maar wat meer de lange bal op onze spitsen. Maar we staan vast en lopen steeds meer achteruit. Toch weet Dirk nog uit een mooie aanval te scoren.

Op naar de tweede helft, waarbij de opdracht duidelijk is; Schade beperken en zorgen dat we zelf een paar doelpunten maken. De felheid komt langzaam terug in ons spel, duels worden wat meer gewonnen en we weten elkaar wat beter te vinden, dat willen we zien. Toch voetbalt Victoria er een paar keer goed doorheen en scoren ze makkelijk. Maar ook wij scoren, het is Isa die met een harde uithaal het net weet te vinden en nu doorgaan.

Het laatste kwart breekt aan, de stand is 9-2. De opdracht? Zorgen dat we dit kwart niet verliezen. En daar gaan we weer. Met de laatste energie gaan we volle bak het laatste kwart in. Nu zit de spirit er echt in. We winnen duels en zijn scherp bij balverlies. Mede hierdoor weten Milan, Isa en Dirk een doelpunt te maken. Victoria scoort ook nog 3x, waardoor het 3e kwart in 3-3 eindigt.

De tegenstander is echt wel een maatje te groot vandaag. Gelukkig staat Fedde vandaag erg goed te keepen, met zeer goede reddingen zorgt hij ervoor dat de schade nog enigzins beperkt blijft (12-5). Hij wordt door Remi tot Man of the Match uitgeroepen.

Natuurlijk worden er na de wedstrijd ook nog penalty's genomen, in deze reeks zijn wij een maatje te groot voor Victoria. Een aantal penalty's van ons worden veilloos binnen geschoten en ook hier laat Fedde zijn goede vorm zien door een paar pingels van Victoria te stoppen.

Het was weer een leerzame wedstrijd, waarbij we vooral het spel van de tweede helft mee moeten nemen naar de volgende wedstrijd. En laten we ervoor zorgen dat we niet meer zo onder de indruk zijn van de tegenstander. Nergens voor nodig want we kunnen zelf fantastisch voetballen, dat hebben we in de Hoofdklasse laten zien.

De volgende wedstrijd, uit bij SO Soest, is voor ons!