Publiek grote winnaar bij "Berestein-clash"

Datum

26 juni 2021 9:00

Accommodatie

Onbekend

Vandaag mocht er eindelijk weer publiek langs de lijn en ze vielen gelijk met de neus in de boter, want de buren van 's-Graveland kwamen op bezoek. Het werd een doelpuntrijk voetbalgevecht.

Helaas moesten we het doen zonder Roxy, zij had vandaag een belangrijk tennistoernooi. Uiteraard hopen we dat zij hier een goede prestatie heeft neergezet.

Op 9 oktober 2020 stonden de ploegen ook al tegenover elkaar, waarbij 't Gooi met 9-4 als winnaar van het veld stapte. In die wedstrijd werd al duidelijk dat 's-Graveland over een goede ploeg beschikt, we zijn dus gewaarschuwd. Een extra waarschuwing werd afgegeven door de coach van de tegenpartij, die voor de wedstrijd vertelde op revanche uit te zijn.

De grote vraag vooraf is, hoe zit het met de focus? De focus die de laatste twee wedstrijden nog weleens ontbrak. Tijdens de bespreking en de peptalk van Remi, wordt duidelijk dat nog niet iedereen met zijn hoofd bij de wedstrijd is. Als dat maar goed komt!

We beginnen best aardig aan de wedstrijd. Het spel gaat wat op en neer, maar echte grote kansen zijn er nog niet. Totdat Sam na een mooie combinatie in kansrijke positie komt. Helaas wordt deze actie niet beloond, want de bal gaat naast. Dan is het 's-Graveland dat zich laat zien. Zij beschikken over een paar goede sterke voetballers, waaronder de grote bonkige en behendige spits. Als snel laat deze spits zien dat we hem niet uit het oog mogen verliezen, maar het gebeurt toch. Na een snelle uitbraak, schiet de spits van 's-Graveland op ons doel, maar gelukkig kan Fedde de bal over het doel werken.  Kort daarna is het wederom 's-Graveland dat op onze deur klopt, tot twee keer aan toe worden deze kansen door ons onschadelijk gemaakt, maar duidelijk is dat we ze te makkelijk door de verdediging laten komen. Dan is het Milan tijd, twee keer komt hij in kansrijke positie, maar helaas voor ons gaat de bal er niet in. Vervolgens is het weer Milan, hij geeft van achteruit een mooie lange bal, die bijna door de verdediger van 's-Graveland in eigen doel wordt gewerkt. Daarna is de kans voor Dirk. Hij neemt een lange bal van Fedde goed aan, draait weg en schiet...net naast. Het geluk lijkt, net als vorige week, niet aan onze zijde. Maar kop op boys!

Niet veel later ligt de bal in het net, het verkeerde net helaas. Na een combinatie dwars door onze verdediging, is het 's-Graveland die Fedde kansloos laat en op 1-0 voorsprong komt. Hierna gaat het spel weer op en neer, waarbij kansen over en weer worden gecreerd. Het eerste kwart eindigd in 0-1.

Het tweede kwart gaat voor ons lekker van start, want het is Tom die na een mooie slalom het doel weet te vinden, 1-1. Pakken we nu dan door? Nee helaas niet. Na balverlies voorin, staan we in de omschakeling aan de verkeerde kant te dekken waardoor 's-Graveland vrij baan heeft naar onze goal. Ook Fedde kan geen redding brengen, 1-2.

Na een mooie onderschepping van Milan komt de bal bij Dirk. Dirk heeft goed oog voor de vrijstaande Tom, die op zijn beurt de keeper weet te passeren, 2-2.

Dan komt 's-Graveland weer. Na knullig balverlies bij ons op het middenveld, is het wederom de spits van 's-Graveland die zo door kan lopen, 2-3.

In deze fase golft het spel weer op en neer, met veel mogelijkheden voor beide doelen. Maar door goed verdedigend werk wordt er niet gescoord. Helaas ook niet door Dirk, die met een hard schot de keeper hoopt te passeren en ook niet door Milan die na een mooie combinatie aan de zijkant net te laat voor de goal verschijnt. 's-Graveland is wat scherper, want zij scoren wel. Een hard schot glipt door de handen van Fedde, 2-4. Het slotakkoord van de eerste helft is weer voor 't Gooi. Een lang bal komt voor de voeten van Dirk, hij kapt en draait en haalt hard uit. Helaas voor hem tikt de keeper de bal over het doel.

In de rust moet Remi iedereen weer even op scherp zetten, het gaat te makkelijk, we geven te veel weg. Kansen creeren we genoeg, nu hopen dat we ze kunnen afmaken.

De intenties zijn in ieder geval duidelijk aan het begin van de tweede helft. Gelijk vanaf de aftrap knalt Milan op het doel, net over helaas. Vervolgens krijgen Sam en Tom grote kansen, maar zoals al eerder gezegd, het zit ons ook niet mee. Toch komt er een doelpunt en wat voor één. Sam pikt de bal achterin op, speelt Milan in, Milan speelt zich goed vrij en geeft een perfecte pass aan Tom die op zijn beurt heel beheerst de bal in het doel schuift, 3-4. Wat een mooie aanval! Het antwoord is weer voor 's Graveland, die een grote kans krijgt, gelukkig staat Fedde op de goede plaats en weet de kans onschadelijk te maken. Dan is het wederom Milan die zich heel sterk uit een kluwe van 's-Graveland spelers weet te werken en oog heeft voor de vrijstaande Rylee, helaas gaat zijn bal in het zijnet. En zoals het al de hele wedstrijd gaat, komt 's-Graveland gelijk weer met een antwoord. Zonder de tegenstander aan te pakken, laten we de spits vrij schieten. Voor hem een koud kunstje om deze mogelijkheid te verzilveren, 3-5. Nu zijn wij weer aan de beurt. Tom geeft een schitterende lange bal op Rylee, die de bal nog net wat extra vaart meegeeft, 4-5. Wat een spanning jongens!

Maar dan zijn wij het even helemaal kwijt. Tot twee keer toe staan we aan de verkeerde kant te dekken en geven we 's-Graveland vrij baan om te scoren. En één keer weet 's-Graveland het net te vinden na zeer fraai combinatievoetbal. Daar kun je alleen maar voor klappen als tegenstander, 4-8.

Het laatste kwart breekt aan. En net zoals bij de twee laatste wedstrijden, moet dit ons kwart worden. Al snel blijkt dat het team daar ook alles aan wil doen. Een lange bal van Fedde komt voor de voeten van Dirk. En zoals we van Dirk gewend zijn, weet hij wel raad met dit soort ballen. Als een raket poeiert hij hem in de goal, 5-8. Gaan we de achterstand dan toch nog ombuigen? Vooralsnog niet, want het is wederom 's-Graveland dat gelijk met een antwoord komt, 5-9. Dan krijgen wij een vrijetrap, Sam gaat achter de bal staan en haalt uit....LAT....ook dat nog. Niet veel later kopt Dirk net voorlangs en schiet Sami in het zijnet. De pech blijft ons achtervolgen. Toch is het weer Dirk die de marge verkleint. Weer weet hij een lange bal te controleren en beheerst af te ronden, 6-9. Nog 5 minuten, een gelijkspel moet haalbaar zijn! Maar voor dat we daar daadwerkelijk aan kunnen denken, bijt 's-Graveland weer van zich af. Ze stapelen nu even kans op kans en weten daaruit ook een doelpunt te maken, 6-10. Het slotakkoord is voor 't Gooi. Na een hele mooie aanval waarbij Sam en Dirk goed combineren, is het Sam die de eindstand bepaalt op 7-10.

Geziend de vele kansen en doelpunten denk ik dat het publiek de grote winnaar was. Zij hebben een vermakelijke pot gezien.

Man van de wedstrijd: Tom

We hebben bij vlagen laten zien dat we goed kunnen voetballen en er is hard gewerkt. Als de echte scherpte er ook weer is, dan gaan we zeker weer wedstrijden winnen.

Voor ons als coaches en trainers is het een leerzame wedstrijd geweest, waarin duidelijk naar voren kwam aan welke punten we moeten werken om klaar te zijn voor de start van het nieuwe seizoen. Uiteraard verwachten we van de spelers ook dat zij goed nadenken over de punten die goed en minder goed zijn gegaan vandaag. Alleen dan zetten we een stap voorwaarts! Jullie kunnen het, echt!