Kininelaantje 9
1216BZ
HILVERSUM
tel. 035-6237200

Het seizoen heeft al 8 wedstrijden gehad en wij hebben alleen maar verloren en gelijk gespeeld. Na het verlies van vorige week zijn we dan ook flink aan de bak gegaan in de training en zijn we gebrand om te winnen.

De motivatie is er en we gaan lekker beginnen aan de warming -up. Inmiddels hebben we nog maar een kwartier voor de wedstrijd en de tegenstander is er nog niet. De jongens worden onrustig, want de vorige keer stonden wij voor niks bij de tegenstander. Dan toch na 5 minuten de tegenstander op het veld gelukkig we spelen een wedstrijd.

1e Helft
We gaan beginnen en we zijn toch niet helemaal wakker in de 5e minuut komen we dan ook achter met 0-1 tegen SDO. Dit was de wekker die we nodig hadden want in de 7e minuut krijgt John een geweldige assist van Deniz die net voorlangs gaat. We zetten het spel goed voort en in de 11e minuut maakt Amos de gelijkmaker door een assist van Kay 1-1. De druk blijft op de helft van SDO en we krijgen een hoekschop uit een voorzet van Steijn en de misser van Amos. Helaas resulteert ook de hoekschop niet in een doelpunt. We tanken even bij een paar wissels en we gaan weer. In de 23e minuut verslikt een verdediger zich in Amos die de bal veroverd en er 2-1 van maakt. De aftrap van SDO komt niet ver en Jaimy geeft een lange pass over iedereen heen en Amos kan daardoor de 3-1 maken. De keeper blijft geblesseerd liggen en Amos geeft een handje. Dit terwijl hij de keeper niet had geraakt. In de 28e minuut gaat Amos nog een keer op een open goal af en scoort de 4-1. Wederom blijft de keeper geblesseerd liggen en Amos gaat erbij zitten. Ook dit keer is de keeper niet geraakt door Amos, maar wat een geweldig sportief gedrag. De keeper wordt vervangen en we gaan weer door. De laatste paar minuten gebeurt er weinig en merk je dat iedereen toe is aan wat drinken en wat rust.

Rust
Iedereen is tevreden en we gaan met frisse moed de 2e helft in.

2e Helft
SDO komt er sterk uit en we zijn een klein beetje de kluts kwijt. Dan in de 39e minuut komt er een mooie voorzet van John die Amos net mist. SDO doet iets terug en krijgt in de 40e minuut een penalty. Keano op scherp en duikt de goede hoek in maar helaas komt hij 2 centimeter te kort (zoals hij zelf zei) om uit het doel te tikken 4-2. Het lijkt wel of we weer wakker zijn geschud en na de aftrap geeft Amos een assist op John die vervolgens het verschil weer op 3 doelpunten zet 5-2. Amos heeft de opdracht van de coach begrepen om meer te gaan overspelen. We blijven druk zetten en het spel is in ons voordeel. We krijgen kansen die helaas niet het doel ingaan, een kans voor Coen vanuit de hoekschop helaas, een mooie combinatie tussen Taha, Amos en John helaas. Dan in de 60e minuut een uitbraak van Amos, hij wordt onderuitgehaald, maar schiet de bal nog richting goal die er ingaat via ik dacht Yurlan afgekeurd. De scheidsrechter heeft gefloten voor een overtreding en de voordeelregel is niet toegepast. De vrije trap helaas naast. Dan in de 60e minuut een voorzet jammer, afgekeurd wegens hands door Bart. Dan in de 62e minuut een leuke combinatie tussen John, Steijn en Amos en de 6-2 is gemaakt. De laatste minuten zijn zwaar maar op inzet komen we een heel end. Yurlan krijgt de ruimte in de 62e en zorgt met een afstandsschot dat we verder uitlopen naar 7-2. Na de aftrap is het toch SDO die nog een keertje langszij komt in de 63e minuut en maakt er snel 7-3 van. Ook in de laatste minuten krijgen we kansen die er niet in mogen, Bart net naast, Amos over, naast of keeper. Toch resulteert dit harde werken nog in een doelpuntje voor Bart. Zoals ze zeggen 3x is scheepsrecht. De scheidsrechter fluit af en we hebben eindelijk onze eerste overwinning binnen van het seizoen. Trots op de jongens hun inzet.

Voor mij als Coach en Danny als trainer was Amos de MAN OF THE MATCH!!!

Reden:

Sportief gedrag naar de tegenstander en de opdracht van meer overspelen goed uitgevoerd, soms iets te veel dan had hij zelf eventueel kunnen scoren. Hij liet zien dat hij ook zijn team genoten de kans wilde geven. Daarnast ook goed meegeholpen op het middenveld met druk zetten. Chapeau ga zo door Amos!!! Alle jongens begonnen spontaan te klappen als teken dat ze het er mee eens zijn.

Volgende week uit tegen Altius, tot maandag op de training!!