Drie Burgpad 9
1097HK
AMSTERDAM
tel. 020-6947472

Waar we afgelopen dinsdag de wedstrijd hebben gewonnen met veel passie en strijd, was het vandaag de wedstrijd van net-niet: het spel was rommelig en we kwamen niet tot voetballen. Maar helaas, we kunnen niet elke week 6 gooien.

De wedstrijd voorbereiding was al onrustig: een ziekmelding op zaterdagochtend, een aantal van ons die in de file stonden voor aanvang en een afwezige coach, naast een aantal speelsters die maar voor een half meetelden. Zo hadden we 15 speelsters op papier, maar bleek het alsnog aanpoten.

Wij begonnen niet scherp aan de wedstrijd, maar gelukkig de tegenstander ook niet. Het spel golfde op en neer en er waren kansjes aan beide kanten. De Meer schiet een keer op de paal, Charlotte geeft een subtiel hakje op Nikki maar die gaat net naast en zo kabbelde de eerste helft voort. Na ongeveer een half uur spelen wordt Nikki op gruwelijke wijze van achter gehaakt/geschopt/geduwd, net in de 16. Op de bank maakten we ons al op voor een penalty, maar niets is minder waar: de scheidsrechter ziet er niets in tot verontwaardiging van iedereen in het veld met een zwart/geel shirt aan. De scheidsrechter is onverbiddelijk en duldt daarnaast ook geen commentaar. Op het moment dat Charlotte roept: “kom op nou” (tegen haarzelf of een teamgenoot) wordt ze al aangesproken door de scheidsrechter dat hij geen commentaar wil horen.
In de laatste seconden voor de rust wordt de 0-1 gemaakt door de Meer. Kortom: in de rust moest de knop om.

We bespreken wat er beter moet en kan en Lisanne geeft aan dat de voorstopper moet doorschuiven, aangezien we op het middenveld een vrouwtje missen. Zo gezegd, zo gedaan, Lisanne mag verder als voorstopper. Helaas is het niet genoeg en krijgen wij 4 minuten na rust de 0-2 om onze oren en na 16 minuten in de tweede helft de 0-3. De aanvallen van de Meer liepen soepel en ze waren ons telkens te snel af, terwijl het voetballen bij ons stroperig liep. Maar we gingen niet bij de pakken neerzitten…. We hebben eerder dit seizoen 3-0 achter gestaan en het om weten te draaien naar winst, wellicht zat er nog een gelijkspel in…

Na 33 minuten in de tweede helft geeft Melissa een bal vanaf het middenveld op Charlotte en jawel – Charlotte scoort. Dit moet ook wel want een wedstrijd van ’t Gooi dames 2 is niet compleet zonder doelpunt van Charlotte. De hoop is weer terug, nog 12 minuten te gaan.

Die hoop wordt een luttele minuut later de grond in geboord door een doelpunt van de Meer, 1-4. Waar in de eerste helft weinig gebeurde, ging de tweede helft op en neer want drie minuten later scoren wij de 2-4: Melissa geeft een geweldige corner met links voor de goal en Nikki werkt de bal in 1x in het doel. De vreugde en passie is heel even terug, maar 30 seconden na de aftrap is het weer raak voor de Meer en dit is de uiteindelijke stand, 2-5.

Waar het afgelopen weken vaak na een stroeve start wel ging lopen en we een achterstand toch nog in winst wisten om te zetten, ging vandaag de motor helaas niet aan. Woman of the match van deze week is Melissa, die op een dag als vandaag toch weer 2 assists mag bijschrijven en ondanks alles bleef strijden op het middenveld.

Ook weer een grote dank naar alle invallers, fijn dat we altijd op jullie kunnen rekenen!