Schellingwouderdijk 220
1023NL
AMSTERDAM
tel. 020-4904560

We mochten wederom tegen de koploper, dat wil zeggen, de nieuwe koploper. De Dijk prijkt immers, mede dankzij onze overwinning op voormalige koploper Aalsmeer, bovenaan. Het zou dus wel weer een kluif worden, deze wedstrijd. Gelukkig hadden we hulp van drie invallers, namelijk Gitte (die trouwens pas getrouwd is. De uitnodigingen zullen we verkeerd bezorgd zijn..), Michelle (die de eerste helft ging keepen) en Lisan.

Een rommelig begin is het halve werk en rommelig was het zeker. De scheids kwam niet opdagen, dus moest er een andere scheids uit bed worden gebeld. [Had hij geweten wat hem te wachten stond, dan was hij zijn nest vast niet uitgekomen.] De wedstrijd begon dus zo’n 20 minuten later.

Tegen onze gewoonte in begonnen wij de wedstrijd echter helemaal niet rommelig. De eerste tien minuten bepaalden we het spel en kwam De Dijk niet aan voetballen toe. Daarna zakte het wat in en kwam De Dijk vaker op onze helft. In de 27ste minuut maakte Bianc een overtreding op de rechtsbuiten die nog een paar stappen verder liep en toen een duik maakte de 16 meter in om een penalty te versieren. Die kreeg ze. Het werd 1-0. De Dijk had toen de smaak te pakken en scoorde niet lang daarna de 2-0: een diepe bal bereikte een spits, die hem binnenschoot via de onderkant van de lat. Onhoudbaar, zelf voor Michelle, die helemaal niet onverdienstelijk keepte.

Toen Lisan zag hoe makkelijk de tegenstander een penalty had weten te versieren, dacht ze: dat kan ik ook! In de 31ste minuut dribbelde ze de 16-meter in en werd gesandwicht door twee tegenspelers. Fuuuut! Penalty! Melis besloot hem te nemen en maakte het erg spannend door weliswaar in de hoek te schieten maar niet al te hard, zodat de keeper de bal leek te zullen stoppen. Enkele tegenstanders begonnen al te juichen, maar te vroeg, want de bal rolde wel degelijk over de lijn.

Rond deze tijd bracht Wen ons doelpuntenkanon Char in het spel. Zij gebruikte het laatste kwartier van de eerste helft als warming up, maar reeds in de tweede minuut van de tweede helft scoorde ze haar eerste doelpunt vanuit een voorzet van Nikki. Schrijver dezes stond te keepen en genoot van het gemak waarmee Nikki en Char elkaar altijd weer lijken te vinden.

Van het keepen zelf genoot ik minder. De eerste bal die ik kreeg, probeerde ik paniekerig weg te schieten. Dat ik ook in het bezit ben van maar liefst twee handen, was me op dat cruciale moment ontschoten en het mag een wonder genoemd worden dat die bal er niet in rolde. Toen de van de thuiswedstrijd nog beruchte linksbuiten even later alleen op me afkwam, besloot ik als een stier op haar af te rennen, maar ze was niet onder de indruk, passeerde me en schoot de bal binnen. Gelukkig had Jessie gevlagd voor buitenspel en ging even later mijn hand dubbel, zodat ik een excuus had om Gitte te vragen het keepen over te nemen. Zij kweet zich helemaal niet onaardig van die taak. Toch viel in de 59ste minuut de 3-2 vanuit een corner.

Intussen werd er stevig gebuffeld op het middenveld. Lisan zorgde voor rust door af en toe een balletje vast te houden en door zo krachtig in elk duel te klingen dat de tegenstander er niet van terug had. Achterin werd uitstekende verdedigd. De linksbuiten van de tegenstander kwam dankzij Nicole nauwelijks aan voetballen toe, wat enorm scheelde, want die griet heeft een geweldige trap in haar poten en voetbalt een paar klassen te laag. Voorin werd heel aardig gecombineerd. Jessie gaf werkelijk prachtige passes op Char: helemaal op maat, precies in het gat, precies op het juiste moment. Dit resulteerde in de 68ste minuut weer in een gelijke stand.

Het laatste kwartier ging eigenlijk zo door. Steeds als zij scoorden, maakten wij de stand weer gelijk. Zij scoorden in de 75ste minuut vanuit een diepe bal, maar in de 80ste minuut schoot Natas een door Char versierde penalty binnen, keurig in de linkerhoek. In de 84ste minuut scoorden zij vanuit een voorzet. Als ik het me goed herinner schoot hun rechtsbuiten deze bal fenomenaal binnen in het rechterzijnet. Die had Neuer ook niet gehouden, denk ik. Nieuwe stand: 5-4. Maar nog geen minuut later, scoorde Nikki weer uit een voorzet van Lisan en zo eindigde de wedstrijd toch in een gelijkspel, dat voor ons voelde als winst (want koploper, want begonnen met 2-0 achterstand).

Omdat er voor beide teams doelpunten werden afgevlagd terwijl er niet altijd overtuigend sprake was van buitenspel, liepen de gemoederen in het laatste kwartier hoog op. Zo hoog, dat Melis het nodig achtte een driftige tegenspeelster in de houdgreep te houden, opdat Natas al haar tanden zou behouden. Nikki vond dat agressieve gedoe maar niks en vreesde voor haar enkels, niet onterecht, want meestal betalen de spitsen voor het gekibbel van de achterhoede. Het gerucht gaat dat de driftkikker Natas na de wedstrijd stond op te wachten, maar bij het zien van haar patserige wagen de conclusie trok met een drugbarones te maken te hebben en eieren voor haar geld koos. Dit gerucht heb ik niet kunnen bevestigen en moet, de De Gooijers kennende, met een korrel zout genomen worden. Wat ik wel kan bevestigen is dat de coach van de tegenstander na afloop van de wedstrijd weigerde de scheids een hand te geven en hem de woorden toevoegde: ‘ik zou je een klap moeten geven!’ Uit betrouwbare bron vernam ik echter dat diezelfde coach ons team een compliment maakte voor het goede spel, zodat we wellicht moeten concluderen dat de man niet alleen een schurkachtige, maar ook een sportieve kant heeft. Dit gold trouwens ook voor de tegenspeelsters. Enige frustratie is ook wel begrijpelijk als het kampioenschap je door de neus wordt geboord door een team waarvan je de vorige keer met 7-0 hebt gewonnen. Desalniettemin vermoed ik dat deze scheidsrechter volgende keer in bed blijft liggen. Oh ja, Bianc maakte zich na de wedstrijd gauw uit de voeten, terwijl ze op het veld nog vond dat we bij elkaar moesten blijven. Misschien kan de coach haar hier dinsdag even over aan de tand voelen.