Sponsors

HELP ONZE VRIJWILLIGERS, .... WORD VRIJWILLIGER!!!

13 september 2022 10:45

Humphrey Saalberg

Van ieder lid van boven een bepaalde leeftijd én van ouders van leden wordt verwacht dat ze iets aan vrijwilligerswerk bij SC 't GOOi doen. Dat hoeft echt niet iedere week, gewoon als je kunt. Bij aanmelding voor het lidmaatschap heb je wellicht aangevinkt inderdaad iets te willen doen, maar ons ontbrak het cynisch genoeg aan vrijwilligers om daar verder achteraan te gaan. Vaak merken we dat veel ouders best iets willen doen, maar misschien geen idee hebben dat we ze nodig hebben. Vandaar dat we het 'vrijwilligersbeleid nog maar weer eens onder de aandacht brengen, want WE HEBBEN JE NODIG!!!

De nood bij bij SC 't GOOI is hoog. We hebben te weinig vrijwilligers, die té veel doen. We merken wel dat die vrijwilligers die we dan hebben, graag van alles doen en heel vaak inzetbaar zijn. Als ik voor mijzelf mag spreken; Ik doe de website, westrijdzaken, haal het onruid weg, blaas de tribune schoon, rijd met de trekker over het veld om de doelen te verplaatsen én ben net zo gemakkelijk onze materiaalman Edwin, in het dagelijks leven glaszetter, aan het helpen om wat ramen te vervangen op de club, .... op m'n  'vrije' zondag ook nog eens.

Het wordt steeds moeilijker om vrijwilligers te vinden, die op bepaalde dagen en tijden de kantine willen bemensen. Vaak dreigt de kantine dicht te gaan en vinden toch iemand die even de kassa wil laten rinkelen. Naast de kantine kunnen we op meerdere plekken vrijwilligers gebruiken. De website kan hulp gebruiken, de toernooicommissie, op zaterdag de commissiekamer versterken én we hebben een chronisch te kort aan scheidsrechters. De vrijwilligers die we hebben, werken zich het snot achter de oren en het kan veel gemakkelijker; vele handen maken licht werk!

Als je op zaterdag het voetbalveld betreedt, dan zie je dat de hoekvlaggen al staan, de netten hangen in het doel en de lijnen zijn getrokken. Kom je in de kleedkamer dan zijn ze schoon. Als je in de commissiekamer komt, dan is het een komen en gaan van leiders omdat die graag willen weten op welk veld ze moeten spelen en de scheidrechters melden zich omdat je nu eenmaal zonder scheidsrechter niet kunt voetballen. Je voetbalt met een opgepompte bal! Ga je naar de kantine, dan zie je onze vaste vrijwilligers broodjes klaarmaken én je krijgt wat je vraagt omdat er achter de bar vrijwilligers staan die je helpen aan een drankje en versnaperingen. De mensen die daar allemaal voor zorgdragen zijn onze vrijwilligers. Zo hebben we vrijwiligers die al jaren zijn 'vastgeroest' aan SC 't GOOI en we hebben vrijwilligers die verbonden zijn aan een bepaald team en aan de beurt zijn om de club even te helpen. Ook in de commissiekamer worden de vaste vrijwilligers geassisteerd door o.a. ouders van jeugdspelers.

SC 't GOOI is een behoorlijk grote club met meer dan 700 leden. Om de club draaiende te houden hebben we aardig wat vrijwilligers nodig. Een vrijwilliger hoeft niet persé lid te zijn van de club. Als jij iemand kent die betrokken wil zijn bij SC 't GOOI en vrijwilligerswerk leuk vindt, dan kan hij of zij wat ons betreft zo aan de gang. SC 't GOOI heeft namelijk echt heel veel vrijwilligers nodig.
Om even wat te noemen; Op dit moment zijn er een paar vrijwilligers actief met de website. Denk daarbij aan het bijhouden van de teampagina's of het aanleveren van nieuws, ontdek wat de site allemaal kan ..... erg leuk werk!!!
We hebben ook SC 't GOOI TV en we hebben een YouTube kanaal dat regelmatig bijgehouden moet worden. We filmen wedstrijden en we interviewen trainers. Erg leuk allemaal! Wil je ondersteuning bieden, meld je dan aan!

De kantine, ........ daar draait de club op! Het is een paar uurtjes op een avond of een paar uurtjes op de zaterdag. Als je zoon of dochter toch traint, help dan een handje in de kantine, bijvoorbeeld op vaste avonden. Een kopje koffie of thee is zo gemaakt en de bestelling doorgeven aan de keuken wordt door ons kassasysteem gedaan. In de kantine kunnen we niet genoeg vrijwilligers gebruiken. 

Tja en dan de scheidsrechters, daar hebben we er veel te weinig van. Heel irritant  als teams geen scheidsrechter hebben en een vader uit nood de fluit moet blazen. Het ontbreekt ons helemaal aan vrouwelijke scheidrechters. Wat zou het nou leuk zijn als er een aantal vrouwen of meiden zich daarvoor zouden aanmelden.  
Maar ook de jonge scheidsrechter is welkom.  
Wil je het eens proberen? We begeleiden je en zorgen ervoor dat je een puike wedstrijd gaat fluiten.

Help SC 't GOOI en zorg ervoor dat we optimaal kunnen blijven draaien. Er is niets erger dan achter de bar niemand te hebben, of een wedstrijd te moeten spelen zonder scheidsrechter! Vele handen maken licht werk!!
Dat hoeven we verder niet uit te leggen toch?

HELP SC 't Gooi en meld je aan als vrijwilliger.
vrijwilligers@sc-tgooi.nl
Aanmelden kan d.m.v. het formulier op de site.
Aanmeldingsformulier vrijwilligers


Humphrey Saalberg
webredactie@sc-tgooi.nl
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!