Sponsors

Nieuwe kantine prijzen

9 januari 2019 16:15


Beste Gooiers,

Zoals bekend is met ingang van 1 januari 2019 het lage BTW tarief gestegen van 6 naar 9%.
Onze club ontkomt niet aan deze veranderingen en is genoodzaakt de prijzen voor frisdranken, snoep, snacks en andere etenswaren te verhogen.
Naast de BTW stijging wordt momenteel onze club ook geconfronteerd met diverse andere prijsstijgingen van toeleveranciers en dienstverleners.

Enerzijds heeft dat te maken met prijsstijgingen van grondstoffen als gevolg van de slechte oogsten in 2018. Hierdoor zien we prijsstijgingen bij de inkoop van producten zoals bier, snoep, snacks, brood en dergelijke.

Anderzijds zien wij dat ook andere prijsstijgingen worden doorberekend zoals hogere energiekosten, onderhoudskosten van onze apparatuur en hogere afval- en schoonmaakkosten. Voor wat betreft de energiekosten zal bijvoorbeeld onze eigen gasrekening met ingang van 1 januari met meer dan 20% (!) stijgen, als gevolg van verhoogde energiebelastingen, maar ook door hogere inkoopprijs van gas op de energiemarkt.  Ook de kosten van elektra zal hierdoor gaan stijgen.

Uiteraard zijn wij als relatief kleine sportvereniging continue op zoek naar betere inkoopcondities om de impact hiervan waar mogelijk te reduceren, echter zien we nu over de hele linie kostenstijgingen die wij als club niet meer zelf kunnen dragen.

Hierdoor hebben we in de afgelopen weken kritisch naar onze horecaprijzen gekeken en tevens een vergelijk gemaakt met andere (professionele) aanbieders.

Mede op grond van het verslag en advies van de Financiële Commissie over het boekjaar 2017-2018 om zorg te blijven dragen voor een “gezonde marge” en daarbij tevens kritisch naar het assortiment te kijken, zijn wij genoodzaakt naast de BTW verhoging, de hiervoor genoemde kostenstijgingen door te berekenen in onze kantineprijzen.

Naar aanleiding van onze prijsvergelijking met andere aanbieders, zullen wij overigens bij de snacks de prijzen van de sauzen apart gaan doorberekenen. Hierdoor zal de prijs van bijvoorbeeld een “patatje zonder” ondanks de BTW aanpassing dalen van € 2,40 naar € 2,15 en zal een “patatje mayo” qua prijs gelijk blijven. Echter een patatje speciaal of patatje satésaus zullen wel stijgen. Daarnaast zal, ondanks de BTW stijging, bij een aantal gezonde producten de prijzen niet worden verhoogd of slechts met de BTW verhoging. Een kopje thee blijft daarom ook € 1 en de kosten van fruit zal ondanks alles gelijk blijven, maar alle snoepwaren zullen wel weer stijgen.

Een paar andere voorbeelden: een kop koffie gaat van € 1,30 naar € 1,35 en een cappuccino gaat van € 1,60 naar € 1,65. AA en cola gaan € 1,85 kosten, O2 € 2,30, water en de meeste andere frisdranken € 1,75. Een fluitje (glas bier) zal € 1,75 gaan kosten en een flesje Amstel wordt € 2,10.

Om de impact van al deze prijzen lager te laten zijn, biedt de club alleen voor geregistreerde clubleden een clubcard aan waarmee een bescheiden korting wordt aangeboden voor alle bestedingen in onze kantine. De clubcard kan thuis via internet / iDEAL worden opgewaardeerd en in plaats van pinnen gebruik je dan de clubcard in de kantine. Ook Team ClubCards kunnen worden aangemaakt.

Om het gebruik van de clubcard te stimuleren zullen we in de komende weken voor de nieuwe gebruikers een bonustegoed geven bij opwaarderingen vanaf € 15 op de clubcard.

Voor het gebruik van een clubcard geldt normaal een borg van € 4 echter tot en met 1 maart wordt dit aangeboden voor € 2.

Aanvraag van de clubcard kan via een e-mail aan Penningmeester.tGooi@gmail.com

Het Bestuur SC t Gooi,

9 januari, 2019

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!