Sponsors

Jubilarissen 2020 (UPDATE)

5 februari 2021 20:30


Ieder jaar, tijdens de Nieuwjaarsreceptie, worden bij deze gelegenheid onze jubilarissen gehuldigd en in het zonnetje gezet. Vanwege de coronamaatregelen was het houden van een Nieuwjaarsreceptie helaas niet mogelijk. Om de jubilarissen toch de versierselen te kunnen overhandigen heeft het bestuur gemeend om hen persoonlijk en geheel coronaproef te gaan bezoeken. De voorzitter ging op bezoek bij Martin Bakvis. Bas Gieskes, Fake Schonewille en Ed de Kloese (op een later tijdstip) kwamen naar het SC 't Gooi complex. In het bijzijn van onze voorzitter, vice-voorzitter én onze secretaris kregen zij het speldje voor vijftig jaar lidmaatschap uitgereikt. In de 'TV toespraak' van onze voorzitter werden de jubilarissen al genoemd en wij doen dat nog een keer via dit nieuwsbericht met archiefmateriaal en foto's van de uitreiking.

Onze jubilarissen 2020

50 JAAR LID van SC 't Gooi
Fake Schonewille, is al al vanaf zijn jeugdjaren bij onze club. Van de A-junioren naar de senioren en kwam al snel via het 3e naar de selectie en speelde veel wedstrijden in het eerste elftal. Heeft zijn voetballoopbaan afgesloten in het 3e elftal, met veel van zijn oude maten. Korte tijd maakte hij ook deel uit van de financiële commissie.

Schonewille2.jpg

DSC07017.JPG

(Fake Schonewille krijgt het speldje aan de cap overhandigt van voorzitter Jolanda Osendarp)

50 JAAR LID van SC 't Gooi
Ed te Kloese, werd lid op 8 jarige leeftijd van de jeugdafdeling en liep door alle leeftijdsgroepen,  ging nog korte tijd bij de seniorenafdeling spelen. Zijn grote kracht lag echter bij de jeugdafdeling op bestuurlijk niveau. Als commissielid, later als voorzitter en ook nog een periode in het hoofdbestuur. Ook het toenmalige voetbalbestuur heeft van zijn capaciteiten mogen profiteren. Het is jammer dat hij ondanks zijn lidmaatschap voor de vereniging verloren is gegaan. Ed zal het speldje op een later tijdstip uitgereikt krijgen.

DSC07030.JPG

292_Hist.Archief_t_Gooi_19907.jpg

 

50 JAAR LID van SC 't Gooi
Martin Bakvis, is  als een van de eerste lid geworden van de pas opgerichte mini    afdeling. Heeft zijn hele jeugdperiode in alle selectie elftallen gespeeld. Al heel snel werd hij vaste keeper van het eerste elftal. De hoogste amateurverenigingen hadden hem al snel op de korrel en daardoor heeft hij enige tijd o.a. bij VVOG Harderwijk gespeeld. Later is hij weer terug op het oude nest en heeft hij zijn oude plaats in het doel weer ingenomen. Hij was wel zo verstandig om zijn lidmatschap van 't Gooi door te laten lopen, zodat er geen onderbreking heeft plaats gevonden. Samen met zijn vader Jan (R.I.P.) heeft hij gedurende vele jaren de organisatie van de club van 100 (nu 50) opgepakt.

Martin_Bakvis.jpg

DSC07005.JPG

DSC06993.JPG

(Martin Bakvis (lid van  verdienste), met een stapel programma boekjes van SC 's Gooi uit de jaren 70, zijn allereerste voetbalschoenen en zijn eerder verkregen speldjes.

50 JAAR LID van SC 't Gooi
Bas Giskes, ...als 'verloren schaap' weer terug in de administratie. Bij zijn inschrijving bij de tennisafdeling, werd hij ingeschreven als 'nieuw lid' en werden de voorgaande voetbaljaren ten onrechte weggestreept. Tijdens zijn voetballeven kan ik mij herinneren, dat hij zich veel met jeugdelftallen heeft bemoeid, als leider én als trainer. Er zijn in 't Gooi-archief een paar foto's te zien, waar Bas als leider van de A1 met Ruud van Proosdij tijdens het internationale juniorentoernooi heeft gewerkt. Winnaar in 1993.

Bas_Gieskes.jpg

DSC07011.JPG

Bron: Onze SC 't Gooi archivaris Hans Swierstra sr.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!