27 oktober 2018 15:00

Accommodatie

Onbekend

27 oktober 2018 - Sc 't Gooi MO17-1 - DSS MO17-1(4-1).
Op deze mooie herfstdag beginnen de meiden aan het tweede deel van de naaajaarscompetitie. Na een erg goede start in september hebben de meiden het de laatste 2 wedstrijden wat moeilijker gehad. Hopelijk kunnen ze vandaag de goede lijn weer oppakken, zodat ze volgende week als directe concurrent naar Feyenoord kunnen afreizen.
DSS haalde uit de eerste 4 wedstrijden precies 4 punten. Ook zij zullen de 3 punten binnen willen halen om aansluiting met de top van de competitie te houden.
Helaas is het team van coach Stephan van Buuren nog steeds niet compleet. Ook deze week missen we weer 2 speelsters als gevolg van blessures. Hopelijk zijn Simone Bohus en Sanne Vogelzang snel weer van de partij.
Sc 't Gooi begint de wedstrijd fanatiek en zet DSS meteen onder druk. In de eerste 20 minuten gaat het spel alleen richting het doel van DSS. De eerste aanvallen leiden nog niet tot resultaat, maar in de 16e minuut is het Lois Reinsma die uit een corner van Sophie Bosselaar mooi inkopt, 1-0. Na deze openingstreffer gaan de meiden van 't Gooi op dezelfde voet verder, maar lukt het niet om te scoren.
Op het moment dat 't Gooi de druk eraf haalt, komt DSS meteen beter in de wedstrijd. Vlak voor rust komen we goed weg. Eerst vergeet keepster Kiki van Buuren de bal in de handen te pakken, en moet Jennifer Veldhuizen voor redding zorgen door de bal van de doellijn weg te schieten. Daarna een mooi schot van nr. 15 van DSS, maar gelukkig treft dit de lat. Het lukt DSS niet om voor rust de gelijkmaker te maken. We gaan met een kleine voorsprong de rust en de overwinning is nog zeker niet binnen.
Na rust komen dezelfde 11 speelsters van 't Gooi het veld op.
Onze meiden zijn, net als in het begin van de 1e helft, de sterkere partij. De kansen vliegen ons om de oren, maar het lukt niet om de voorsprong uit te bouwen. Dan lijkt het toch mis te gaan. Keepster Kiki pakt de bal op de rand van de 16 en duwt hem vervolgens buiten de lijn. Vrije trap tegen. Deze lijkt in eerste instantie ongevaarlijk, maar wordt niet goed weggewerkt en belandt vervolgens hoog in ons doel, 1-1.
Met nog 25 minuten op de klok moeten de meiden weer opnieuw beginnen. DSS kan de gelijkmaker niet gebruiken om echt terug in de wedstrijd te komen. Het duurt nog 10 minuten, maar dan trekt 't Gooi de wedstrijd definitief naar zich toe. In de 65e minuut stuurt Yannnan Driessen Anouk te Nuijl alleen richting de keepster van DSS. Anouk twijfelt ditmaal niet en haalt de trekker feilloos over, 2-1.
Vrij snel daarna wordt Sophie onderuit gehaald in de 16 van DSS. De scheids wijst naar de stip en Tessa Reijnders schiet de bal beheerst in de rechter benedenhoek.
In de 70e minuut speelt Demi den Ouden zich mooi vrij en ze velt het vonnis definitief, 4-1.
Met deze 3 punten en het gelijkspel tussen Sv Kadoelen en Alliance '22 staan de meiden van Sc 't Gooi nu alleen op de 2e plaats.
Volgende week de kraker in MO17 4e Divisie West tussen koploper Feyenoord en Sc 't Gooi.