13 oktober 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

13 oktober 2018 - Alliance '22 MO17-1 - Sc 't Gooi MO17-1 (5-1)
Vandaag alweer een zware wedstrijd voor onze meiden. Net zoals tegen Rijnsburgse Boys hebben we ook al vaker tegen de meiden van Alliance '22 gespeeld.
En ook van hen hebben we tot nu toe niet kunnen winnen. Maar met de goede wedstrijd van vorige week in onze gedachten gaan we proberen om de winning streak voort te zetten.
Behalve de tegenstander zijn ook de omstandigheden zwaar. Midden oktober met bijna 25 graden op een kunstgrasveld is geen pretje, maar dit geld ook voor de Haarlemse meiden.
We spelen vandaag met 2 invalsters uit een ander team. Keepster Eva Hogerhuis vervangt de geblesseerde Kiki van Buuren. Verder missen we de volgende speelsters vanwege blessure of ziekte.
Sophie Bosselaar, Sinone Bohus en Mara Anthoniesse (die sinds weken weer speelminuten maakt in de MO19-1). Dewi Dutme krijgt na een wekenlange blessure weer een paar speelminuten.
Kelsey van Paridon is meegevraagd zodat we in deze zware wedstrijd voldoende speelsters hebben om in te zetten.
Eva en Kelsey bedankt voor jullie hulp.

De wedstrijd begint goed voor ons. Al in de 3e minuut scoort Tessa Reijnders uit een corner met haar hoofd, 0-1.
Een lekker begin en de meiden zetten de wedstrijd goed voort. Het betere spel is voor ons en er worden verschillende kansen gecreëerd.
De 2-0 hangt in de lucht. Maar als die dan valt wordt er gefloten voor buitenspel en telt hij niet.
Alliance laat echter weten dat zij de 3 punten in Haarlem willen houden. Gelukkig zit Eva net met haar vingertoppen aan de bal en wordt het schot van Alliance in de tweede instantie geblokt.
Na 20 minuten krijgen de meiden een korte drinkpauze. Esmee Westerhuis valt in voor Sanne Vogelzang. 't Gooi is nog steeds sterker en in de 27e minuut krijgt een
afstandsschot van Loïs net niet voldoende hoogte en beland in de handen van de Haarlemse keepster. Even later wordt een
voorzet van Loïs door Demi den Ouden voorlangs geschoten.
De laatste 10 minuten van de eerste helft zijn echter voor Alliance. Uit een mooie aanval scoren ze de 1-1. En vrij snel daarna scoren ze de 2-1 uit een kopbal.
Wij hebben de kans op de 2-2. De keepster van Alliance voorkomt met een mooie redding onze tweede treffer.
En direct daarna kopt Loïs Reinsma uit een corner op de paal.
Alliance heeft meer geluk en scoort wel uit elke kans die ze krijgen. Nr. 10, hun gevaarlijkste speelster, schiet de bal van rechts over onze keepster.
Ruststand 3-1.

Er is echter nog niets aan de hand. Wanneer onze meiden rustig kunnen blijven en iets beter passes gaan geven, hoeven we nog steeds niet te verliezen. We zijn vaker van een achterstand teruggekomen, dus waarom zou dat vandaag niet kunnen.
We krijgen echter geen kans om terug te komen in de wedstrijd. Al in de 3e minuut na rust valt de 4-1 uit een misverstand tussen Jennifer Veldhuizen en keepster Eva.
Hierna wordt ons spel niet beter. Alliance blijft rustig en hoeft met 3 doelpunten verschil ook geen risico meer te nemen.
In de 54e minuut wordt Demi met een mooie pass weggestuurd, maar helaas gaat ook deze poging voorlangs.
Na de drinkpauze maakt Alliance het definitief af. Met een kopbal uit een corner scoren ze 5-1.
Eva voorkomt de 6-1 door 2 goede reddingen achter elkaar.

Met deze grote nederlaag staan we weer met beide benen op de grond. Er is nog niets verloren. Ook Kadoelen verliest vandaag. En zo blijft alleen Feyenoord, die met 8-0 van Excelsior winnen, ongeslagen.

Volgende week mogen we weer aantreden tegen een jongensteam. In de bekercompetitie spelen we dan voor de poulewinst tegen Sv Huizen JO15-2.
Op zaterdag 27 oktober hervatten we de competitie tegen de meiden van DSS MO17-1.