22 sept 2018: Gooi MO17-1 - Stedoco MO17-1

Vandaag gaat het dan eindelijk beginnen. De eerste competitiewedstrijd in de hoogste MO17 poule van Nederland.
Iets waar de meiden en staf al sinds vorig seizoen naar toe aan het werken zijn en waar de afgelopen 5 voorbereidingsweken
heel veel energie is ingestoken. Geen enkele voorbereidingswedstrijd verloren en mooie resultaten behaald, maar waar staan we nu.
Omdat dit best wel een bijzonder moment is, zo'n eerste wedstrijd in een splinternieuwe competitie, biedt Stephan de meiden een lunch in het Cees Gills paviljoen aan. Alle meiden zetten hun naam op de wedstrijdbal die aan sponsor AMKO zal worden aangeboden.

Onze eerste tegenstander, Stedoco, heeft al vaker bij 't Gooi laten zien dat ze een geduchte tegenstander zijn. Ze hebben de bekerronde tegen de JO15 zonder puntverlies doorstaan.

We beginnen de wedstrijd met de volgende opstelling:
Keepster: Kiki
Achterin: Jill Jennifer Kiki W.
Lieve
Midden : Yannan Tessa Loïs
Voorin : Demi Anouk Sophie

Wissels : Sanne, Simone en Vera (MO19-1)
Blessure: Dewi, Esmee en Mara.

Beide teams laten zien dat er veel spanning op deze wedstrijd zit. Er wordt in het begin onrustig gespeeld.
In de 3e minuut komt Anouk alleen voor de keepster. in eerste instantie wordt de bal tegengehouden. In tweede instantie ook. Maar drie maal is scheepsrecht en de aanhoudster wint. 1-0 voor 't Gooi. Het lukt me om deze stand op het scorebord te laten verschijnen.
Daarna lijkt Stedoco druk te willen zetten. Hun grensrechter loopt zelfs voorbij de middenlijn. Maar onze meiden blijven oplettend en weten de kleine speldeprikjes goed te weerstaan.
Even later een vrije trap die Jennifer vanaf links in de 16 gooit. Loïs raakt de bal niet goed en deze belandt in de handen van de keepster.
Het spel blijft van beide kanten onrustig, maar het overwicht lijkt toch aan onze kant te liggen.
Even later weer een aanval. Demi passt op Sophie, maar haar voorzet beland weer in de handen van de keepster.
In de 25e minuut is het dan eindelijk weer raak. Jennifer neemt weer een mooie vrije trap vanaf de middenstip. Loïs schiet de
bal met een omhaal op de paal. Anouk is oplettend en schiet de 2-0 in.
3 Minuten later scoort Yannan met een fraaie kopbal uit een corner van Sophie, 3-0.
En in de 30e minuut scoort Sophie uit een voorzet van Demi de 4-0. De rest van de eerste helft wordt rustig uitgespeeld
en zo gaan de meiden met een heel goed gevoel naar de kleedkamer. Ook het publiek gaat met een gerust hart naar de kantine.
Na de rust gaan onze meiden op dezelfde voet verder.
Yannan en Loïs in de wissel. Kiki naar linkshalf. Simone rechtshalf en Sanna op rechtsback.
Binnen 3 minuten na rust ligt de 5-0 erin. Uit een mooie aanval beland de bal via Simone en Tessa bij Kiki, die goed is meegekomen.
Ze schiet de bal zachtjes in en deze rolt net langs de paal erin.
Meteen daarna lukt het Stedoco om alleen voor onze keepster te komen, maar Kiki weet met een mooie redding
een tegendoelpunt te voorkomen.
Even later krijgt Stedoco een vrije trap op de middenstip. Ineens krijgt Anouk geel, schijnbaar omdat ze te lang voor de
bal is blijven staan. Ze wordt van het veld gestuurd. Na een paar minuten mag ze er weer in. Op dat moment staat Demi
klaar om een vrije trap te nemen. Anouk rent meteen terug naar de spitspositie en raakt de bal net (of net niet, ik kon het niet goed zien). Maar hij gaat er wel in, 6-0.
Stedoco geeft de moed niet op en blijft waar mogelijk aanvallen. De bal komt bij hun snelle linksbuiten en
die speelt zich vrij voor Kiki en schuift de bal beheerst in de verre hoek, 6-1.
Jammer, maar onze meiden gaan gewoon door waar ze de hele wedstrijd al mee bezig zijn.
Tessa passt de bal op Demi. Demi legt hem mooi terug op Anouk en die schiet hem strak in, 7-1.
Direct daarna geeft Lieve een strakke pass op Demi, die de bal mooi over de keeper heen schiet. Zo staan we 20 minuten voor het einde op 8-1.
De meiden zijn nu op jacht naar de 10. Sophie wordt hard onderuit gehaald in de 16. Daar had de scheidsrechter een penalty voor moeten geven. Ze kan niet verder. Hopelijk valt de blessure mee.
In het laatse kwartier komt Loïs er in voor Sophie, Vera neemt de plek van Jill over en Yannan komt op de plaats van Kiki W.
De spits van Stedoco krijgt ondertussen nog een gele kaart voor de zoveelste overtreding op Lieve.
Hierna zien we Yannan nog een mooie bal op Loïs geven, die bij de keepster eindigt. En een vrije trap van Simone die
uit de rechterbovenhoek wordt getikt.
Onze keepster Kiki weet een 2e tegendoelpunt te voorkomen met een aantal mooie reddingen in de korte hoek.
Uiteindelijk schiet Loïs met een mooi afstandsschot de 9-1 er in. Ik wordt zenuwahtig. Op het scorebord is geen plaats voor de 10. Hopelijk blijft de stand zo. Maar nee, de meiden moeten en zullen de 10 halen.
Yannan voltrekt het vonnis en scoort de 10-1.
Het scorebord blijkt het niet aan te kunnen en blijft op de 9 steken.
Wat een begin van de competitie. We weten nog steeds hoe ver we zijn, maar hebben wel allemaal kunnen zien dat de
voorbereiding haar vruchten afwerpt.
De eerste 3 punten zijn binnen en we staan in ieder geval voor de komende week op de eerste plaats.
Gefeliciteerd meiden en staf en geniet van deze mooie overwinning.
Volgende week om 11.00 uur spelen we in Utrecht tegen Sporting '70. Tot dan.