SC 't Gooi MO15-1 houdt met comeback ASC Nieuwland van kampioenschap af

Scheidsrechter

Nino Pen

Accommodatie

Onbekend

Met een 2-2 gelijkspel tegen titelkandidaat ASC Nieuwland is het najaarsseizoen voor MO15-1 succesvol geëindigd. De wedstrijd op het hoofdveld van SC 't Gooi zou allesbehalve een makkie worden voor de thuisploeg. De druk om te winnen lag bij de bezoekers. Zij waren gebrand op de overwinning, die het kampioenschap zou kunnen opleveren ten koste van S.V. Eemnes.

ASC Nieuwland was aardig op weg toen binnen 20 minuten de eerste twee ballen na snelle counters het doel vonden. 0-2. SC 't Gooi leek in de eerste helft achterin nog niet helemaal op orde te zijn en voorin het doel niet te kunnen vinden. Gek genoeg verdween het vertrouwen bij deze hechte groep niet. De meiden wilden juist deze afscheidswedstrijd van spits Zoey Terpstra, die na de winter een stapje hoger gaat spelen in de jongenscompetitie bij de JO15-1M, opvrolijken met minimaal een gelijkspel. Even leek zich vlak voor rust een kleine ramp te voltrekken toen na een uitbraak van Nieuwland de 0-3 op het scorebord stond. Scheidsrechter Nino Pen ging echter te rade bij zijn assistent die resoluut de vlag omhoog hield. Buitenspel was het gezamenlijke oordeel en de treffer werd afgekeurd. Zo moest ook het scorebord nog even gereset worden, iets dat niet vaak voorkomt.

Na de rust was het opnieuw SC 't Gooi dat de aanval bleef zoeken en na heel veel kansen was het uiteindelijk rechtsbuiten Amy John die aan de rechterkant wegliep bij haar tegenstander en heel fraai en resoluut afrondde: 1-2 met nog twintig minuten te spelen. Nieuwland kwam deze klap niet meer te boven en verloor het vertrouwen in de winst, wat gepaard ging met gemopper op de scheids. De arbiter moest alle zeilen bijzetten om de bezoekende dames in het gareel te houden en dat lukte hem prima in de verder sportieve wedstrijd. Alle respect voor Nino Pen, die liet zien dat hij als één van de jongste vrijwilligers van SC 't Gooi zijn taken serieus neemt en niet bang is om zijn stem te laten gelden om het spel ordelijk te laten verlopen. Nieuwland kwam gedurende de tweede helft niet meer aan aanvallen toe en de druk werd alsmaar groter. Na een reeks aanvallen van SC 't Gooi bezweek de Nieuwlandse muur dan eindelijk. Zoey Terpstra had de rebound van haar eigen schot nodig om de keeper in tweede instantie te passeren en met links koel af te ronden: 2-2. Een mooi afscheid van de spits waar MO15-1 in drie jaar tijd héél veel doelpunten aan te danken heeft en die nu haar kans krijgt om nóg beter te worden bij het team van Ruud Kaitjily. 2-2 was uiteindelijk ook de eindstand en een prachtige afsluiting van een mooie laatste reeks na 5 overwinningen op rij. Women of the match waren doelpuntenmaker Amy John en Noa de Bode, die zich wist te onderscheiden door onvermoeibaar te verdedigen in het kader van 'nooit opgeven altijd doorgaan'.

SC 't Gooi MO15-1 eindigt op een knappe 5e plek met evenveel punten als nummer 4 Renswoude maar met een lager doelsaldo. ASC Nieuwland verspeelde de winst en daarmee de laatste kans op het kampioenschap. Eemnes versloeg VOP met 5-0 en eindigt als eerste.

Trainers Simon John, Sean Harris kunnen terugkijken op een mooi najaarsseizoen met een team dat niet alleen kan winnen, maar ook de veerkracht heeft om met een positieve instelling een achterstand ongedaan te maken.