Datum

21 september 2019 14:30

Accommodatie

Onbekend

Zaterdag 21 september de eerste competitiewedstrijd, uit bij IJFC. Vrij snel in de wedstrijd een aanval van IJFC, maar met een goede redding voorkomt keepster Lisette Houthuijzen de 1-0 voor IJFC. In de 9e minuut  kwam een speelster van IJFC bij een duel wat ongelukkig terecht en moest per brancard van het veld. Een vrije trap van IJFC wordt door keepster Lisette over de lat getikt. De daarop volgende corner van IJFC wordt over het doel geschoten. Een schitterende vrije trap van Britt Kettenburg gaat via de onderkant lat het veld in. Bij een aanval van IJFC wordt de bal van dichtbij ingeschoten, maar met een schitterende reflex voorkomt keepster Lisette Houthuijzen een doelpunt.

Opnieuw een inzet van IJFC, maar weer tikt keepster Lisette de bal over de lat. Even later belandt een schot van IJFC op de paal. Een inzet van IJFC  komt op de onderkant lat, heel IJFC juicht al voor een doelpunt, maar de scheidsrechter geeft geen goal. In de 37e minuut breekt Emma van der Laan door op rechts, gaat alleen op de keepster van IJFC af, wordt binnen of buiten de 16, heb ik niet kunnen zien, getorpedeerd door de keepster van IJFC , een duidelijke rode kaart naar mijn mening. Neerhalen doorgebroken speelster, ... scheidsrechter laat doorspelen. Even later  voorkomt Emma van der Laan aan de andere kant met een ingreep dat een speelster van IJFC  vrij voor keepster Lisette verschijnt. Weer een redding van keepster Lisette, de rebound haalt Julia Hofman met een omhaal van de lijn. In de rust wordt Iris Goveart vervangen door Lotte Smit. Tot een kwartier na rust weinig kansen van beide kanten. In de 62e minuut vervangt Sonja de Bruin Vienne Jansen.

Even later gaat een schot van Emma van der Laan net naast het doel. Met een schitterende redding op een van dichtbij ingeschoten bal van IJFC, voorkomt keepster Lisette Houthuijzen de 1-0 van IJFC. Aan de andere kant belandt een schot van Anouk te Nuyl in de handen van de keepster van IJFC. Even later redt Julia Hofman op de doellijn, de bal belandt via Julia in handen van keepster Lisette. Even later weer een schitterende redding van keepster Lisette Houthuijzen met de voet, waardoor de stand gelijk blijft. Ook in een 1op1 situatie met een speelster van IJFC weet keepster Lisette de situatie te klaren. En dan in de 88e minuut bij een aanval over links komt de bal bij Renee Gros terecht, Renee geeft door op Lotte Smit, die de bal vervolgens in de verre hoek schiet, ongrijpbaar voor de keepster van IJFC. Met nog een paar minuten te gaan kwam de voorsprong niet meer in gevaar.

In de eerste helft  waarin we constant onder druk stonden, waren we achterin door paniekerig uitverdedigen, heel snel de bal weer kwijt en de druk van IJFC bleef. In de tweede helft ging dat beter. Achterin stond het beter, waardoor we zelf ook bij momenten uit konden breken, met de 0-1 overwinning als uiteindelijke resultaat. Er is vandaag door de hele ploeg keihard gewerkt, met dit schitterende resultaat tot gevolg. Maar ik wil toch niet voorbij gaan aan het schitterende keeperswerk van Lisette Houthuijzen. Wat heeft zij een ballen eruit gehouden en ons daardoor in de wedstrijd hield.
As. zaterdag spelen we om 15.00 uur thuis tegen Hercules.