GOOI 'T SC VR1 wint 1e bekerwedstrijd van Hoofdklasser

31 augustus 2019 15:00

Accommodatie

Onbekend

Door Frans Schouten

Na een zeer geslaagd trainingskamp afgelopen weekend op Texel,  speelden we vandaag de eerste bekerwedstrijd tegen hoofdklasser de Knickerbockers uit Groningen. Al in de 8e minuut kwamen we op voorsprong. Een dieptebal over 40 meter  van Julia Hofman bereikte Emma van der Laan, zij  omspeelt de keepster van de Knickerbockers, Emma legt de bal terug op de goed meegelopen Vienne Jansen, die de bal in het lege doel schoot.1-0. Even later voorkwam keepster Lisette Houthuijzen de 1-1 door in een 1 op 1 situatie schitterend te redden. Weer een schitterende dieptepass van Julia Hofman op Anouk te Nuyl, die vrij voor de keepster de bal naast het doel schiet. In de 31e minuut wordt Britt Kettenburg vervangen door Kelsey van Paridon.

Door het storende werk van Anouk te Nuyl verovert ze de bal, het schot van Anouk wordt gestopt door de keepster van de Knickerbockers. In de 2e helft onderschept Esmee Budike de bal, stuurt Anouk te Nuyl in het midden weg, die net niet bij de bal kan. Bij een aanval van de Knickerbockers voorkomt keepster Lisette Houthuijzen met een goede redding de 1-1. In de 58e minuut wordt het toch 1-1. Met weer een lange bal van Julia Hofman gaat Emma van der Laan alleen op de keepster van de Knickerbockers af, die met een goede redding de 2-1 voorkomt. In de 60e minuut wordt Emma van der Laan vervangen door Renee Gros. Bij een aanval van de Knickerbockers redde Fleur Breyer op de doellijn, bij de hierop volgende inzet redde keepster Lisette Houthuijzen. In de 70e minuut wordt het 2-1. Julia Hofman geeft een lange bal op Anouk te Nuyl, het schot van Anouk wordt in eerste instantie gepareerd door de keepster van de Knickerbockers, maar in de rebound schiet Lotte Smit de bal binnen. Even later voorkomt Maaike Hofman met een redding op de doellijn de  2-2. Een pass van Renee Gros komt bij Anouk te Nuyl terecht, de inzet van Anouk wordt gestopt door de keepster. Een vrije trap van Julia Hofman gaat over het doel. In de 90e minuut maakt Vienne Jansen met een schitterend schot in de verre hoek de 3-1.

Vandaag hadden we het debuut van Anouk te Nuyl, Vienne Jansen en Iris Goveart.  Zij kunnen alle drie terugkijken op een goed debuut. Ik vond ons in de eerste helft beter. In de 2e helft werden we teruggedrongen door de Knickerbockers en hadden we af en toe het geluk aan onze zijde. Al met al vind ik het wel een verdiende overwinning voor ons.
Volgende week spelen we de 2e bekerwedstrijd uit tegen hoofdklasser Oranje Nassau in Groningen.