MO17-1 te sterk voor Loosdrecht in eerste duel Regio Cup

Scheidsrechter

M.P. de Wit

Accommodatie

Onbekend

SC ’t Gooi MO17-1 heeft zaterdag de eerste wedstrijd van de Regio Cup met 1-3 gewonnen. Na 8 maanden wachten, de laatste officiële wedstrijd was op 3 oktober vorig jaar, mocht er eindelijk gespeeld worden tegen een andere kleur: het oranje van SV Loosdrecht. Onder leiding van coach Simon John werden de volle drie punten gepakt op het kunstgras aan de Rading.

Na een onwennig begin met wat misverstandjes kwam Loosdrecht op een 1-0 voorsprong. Nadat invalster Lotte met een mooi afstandsschot ’t Gooi op gelijke hoogte had gebracht, kwamen de Hilversumse meiden steeds meer in balbezit. Met de rust was het nog 1-1 maar in de tweede helft begonnen de kansen zich op te stapelen. Er werd veel geschoten op het vijandelijke doel en tegelijk werd het duel steeds fysieker. De beide elftallen hadden duidelijk het lichamelijke contact gemist want een duwtje meer of minder werd niet geschuwd. Pas laat in de tweede helft bracht Luka ’t Gooi op een verdiende 1-2 met een schot dat laag in de linkerhoek van het Loosdrechtse doel verdween.

Manon bracht de eindstand 1-3 op het scorebord, eveneens met een prima pegel.

Hartelijk dank aan de uitstekend spelende invallers Lotte, Peri en keepster Anne en natuurlijk Simon voor het tactische inzicht.

Woman of the Match: Luka

Winnaar van de @mascottetruus award: Manon. Zij scoorde zaterdag in totaal drie keer, want haar invalbeurt bij MO17-2 leverde nog eens twee treffers op!

De volgende tegenstander is USV Hercules uit Utrecht, dat vandaag won van Kampong met 6-4 en samen met SC ’t Gooi bovenaan de ranglijst staat.

Volg @mascottetruus op Instagram en mis niks van MO17-1!