Scheidsrechter

J.W. Hoogendoorn

Accommodatie

Onbekend

MO17-1 liet zich in de laatste wedstrijd van de Regio Cup aftroeven door een sterker Kampong maar kijkt terug op een bijzonder jaar met versterking en hulp van vele kanten.

Zaterdag was het bloedhete kunstgrasveld het toneel van een wedstrijd waar ’t Gooi met de rust al met 0-3 achter stond. Tegen de scherpe steekpasses van de Utrechtse ploeg waren onze meiden niet bestand. Afscheidnemend keepster Anne moest een aantal keer ver uit haar doel komen en kon niet alle doelpogingen verijdelen. Tussen de drie treffers in de eerste helft zat ook nog een penalty. De aanvallers van Kampong trokken hun voeten niet terug bij een 1 op 1 situaties met onze keepster, die moedig voor elke bal ging. Dat resulteerde helaas in een pijnlijke enkel vlak voor rust. Toekomstige club Northeastern Women’s Soccer (VS) zal ongetwijfeld gaan profiteren van haar durf en gretigheid.

Na de rust moest ’t Gooi nog eenmaal een doelpunt incasseren hoewel het spelbeeld van de tweede helft minimaal een Goois doelpunt had moeten opleveren. 0-4 was de eindstand, maar deze Regio Cup was vooral een serie wedstrijden die bedoeld was om weer lekker te kunnen voetballen, wat zo lang geleden leek en waar iedereen zo naar uitgekeken had.

Toen scheidsrechter Jan Willem Hoogendoorn affloot wist iedereen dat er een eind gekomen was aan een mooie periode. MO17-1 zal zich komend seizoen opsplitsen in diverse teams. We nemen afscheid van Hannah, Anna, Alma en ook van Caitlin die zich vandaag Woman of the Match mocht noemen na een fantastische wedstrijd. Ook zwaaien we Anne uit die ons zo vaak uit de brand heeft geholpen en nu haar sportieve droom in de Verenigde Staten gaat najagen. Zij was vandaag runner up en winnaar van de mascotte Truus award.

Meiden van MO17-2: Evie, Fleur, Tamkien, Lotte en Marèl heel erg bedankt voor het invallen en gefeliciteerd met jullie 1-2 overwinning op ’s-Graveland vandaag. Coaches Evert en Erwin: bedankt voor jullie bereidheid om samen te werken.

De schrijver van dit verslag gaat na een aantal mooie jaren een stapje terug doen en bedankt alle speelsters, oud-speelsters, staf en SC ’t Gooi. De mooie woorden en het cadeau van aanvoerder Luka namens de speelsters en het prachtige gesigneerde FC Utrecht shirt gegeven door trainer Sean geven een fantastisch warm gevoel.

De pizza die we vandaag als afsluiting aten, smaakte meer dan prima en tot ver na zevenen werd er nog nagepraat over alles wat we samen hebben meegemaakt.

Ook alle ouders bedankt, zoals vandaag ook weer Marjolein die blootsvoets het krijt weer uit de lijnen liep en de support langs de kant zoals onze trouwe keeperstrainer Ben die ons week in week uit hielp om het doel te vullen. Jan Willem bedanken we voor de sportieve arbitrage: klasse!

Mascottetruus, ons Instagram account, zal onze (oud-)teamgenoten blijven volgen en beheerd worden door Robin.

Geniet van de zomer, ik kom straks af en toe gezellig kijken, zonder waterzak, spons en vlag maar met een kop koffie.