Kruislaan 244
1098SM
AMSTERDAM
tel. 020-6942741

Was het een prachtige zaterdag? Nou nee, op het eerste gezicht niet. Sinterklaas verregende en waaide bijna uit z’n tabberd terwijl wij bij schemer mochten aantreden in Amsterdam, waar je enkel nog kon parkeren in een diepe, diepe plas (a 4 euro per uur). Niet echt een startscenario voor een geweldige voetbalmiddag. Desalniettemin stonden we toch met z’n vijftienen klaar voor deze wedstrijd. Jawel, met z’n vijftienen! Natasja blies na het zien van deze aantallen direct de aftocht. Versterking kwam vanuit vrouwen 1 met Leah, Lisa, Bella en Luka en ook veterin Priscilla was bereid haar vrije middag te offeren. We begonnen vanuit een tactiek die niet vaak was gebruikt tot op heden. Nu zal ik de details van deze tactiek niet in het verslag vermelden, want dan weten straks alle andere tegenstanders hoe ze dit moeten bestrijden, daarnaast werd de tactiek de eerste tien minuten niet zo best uitgevoerd. Het mag gezegd: Zulks zal zich openbaren door de kunst van de herhaling. Vooral het eerste kwartier in de tweede helft was de tactiek veel beter, zelfs juist uitgevoerd. Daarover later meer, nu eerst terug naar de eerste helft. Normaal gesproken hebben we vaak last van een “kneuzen kwartiertje” aan het begin, maar vandaag was niets minder waar. -Minuut 6: 0-1 door een assist van Lisa E en een goal van Char. -Minuut 14: solo Char, helaas wel gemist. We hadden dus zomaar binnen een kwartier met 0-2 voor kunnen staan, wat een weelde zou dat geweest zijn. Dat leek toch iets teveel gevraagd, of….? -Minuut 16: 0-2 door een assist van Bella en een goal van Char. -Minuut 18: 0-(3) na een corner belandde de bal van Melis achter de keepster, echter kon het perspectief van de scheidsrechter geen uitsluitsel geven dat deze bal over de lijn was, ook de doellijntechnologie stond voor de gelegenheid uit. Kortom Melis werd een doelpunt ontnomen. -Minuut 20: 1-2, tja wedstrijden zijn natuurlijk alleen leuk als we de spanning er een beetje inhouden. Via een corner werd deze bal goed achter Priscilla gekopt. -Minuut 22: 1-3 door een assist van Melis en een goal van Char. -Minuut 27: 1-4 door een assist van Char en een goal van Bella. Kortom een bijzonder functioneel en goed half uur. Daarna werd het wat rustiger. Ik zou de laatste zijn die zou suggereren dat dit “inkakken” iets te maken had met het inbrengen (en de toestand) van Mieke. Vanaf de bank genoten we van het commentaar van de tegenstander: “Claire, je outfit was geweldig!” “Scheids, even pauze!” Verbijstering bij ons, maar misschien is het codetaal voor belangrijke voetbalbegrippen die wij heden nog niet ons eigen hebben gemaakt. In de rust verzekerde Priscilla mij dat zij elke volgende corner zou grijpen, en dat hebben we geweten, stompend en schreeuwend ramde ze elke bal in de tweede helft het strafschopgebied uit. Als Priscilla iets verzekerd, dan hoef je niet te twijfelen! De tweede helft: -Minuut 50: 1-5, een goal waarbij zowel voorzet als afronding op naam van vrouwen 1 kwam. Een mooie voorzet van rechts door Lisa S en een fantastische knal in de kruising van Leah vanuit links. -Minuut 75: 2-5, eerst redde Priscilla nog met haar rechterhand, vervolgens schoot de tegenstander nogmaals tegen haar aan, maar daarna verdween de bal alsnog in het net. -Minuut 82: 2-6, een assist van Rianne en een goal van Char. -Minuut 89: bijna de 3-6, maar een geweldige redding van Priscilla belette dit. Wat moeten we zeggen? Zijn we trots? Jazeker! Was het een mooie zaterdag? Nee dat niet. Gingen we met een voldaan gevoel naar huis? Absoluut. Enerzijds omdat het plagen van Kayleigh, die overigens een puike 45 minuten volhield, zo fijn is, anderzijds omdat Jamiley niet alleen op linksback, maar ook als voorstopper prima uit de voeten kan. Om nog maar niet te beginnen over Lisa E, die vandaag de rust zelve was, heer en meester op het middenveld in de eerste helft. Wat ziet het er soms allemaal makkelijk uit. De tweede helft vulde ze ook haar rol uitstekend in als linksback, waar ze minder bekend mee was. Wat mij betreft mag Lisa E zich dit weekend woman of the match noemen. Die troffee mag ze trouwens delen met Luka, het beest op het midden (en dat is een compliment!). Dank voor al jullie flexibiliteit en voor alle invallers. Op naar de volgende driepunter!