Sponsors

En toch zijn we een leuke club! (column)

12 juni 2022 12:45

Humphrey Saalberg

Het is alweer even geleden dat ik een column heb geschreven. Je moet er maar de inspiratie voor hebben om 'onzin' uit te kramen. Niet dat ik onzin uitkraam hoor, zeker niet, ...dat doen anderen wel op de club, maar dáár hoef ik verder geen zinloze aandacht aan te besteden. Het verenigingsleven gaat niet over rozen. Dat was niet anders bij de Kortenhoefse tafeltennisclub 'het slappe betje' waar ik ooit mijn kampioenschap mocht vieren. Moordende, of poging tot moordende, concurrentie van regio clubs en bij het naderen van de overschrijvingstermijn, dacht menigeen dat de tafeltennistafels bij andere clubs groener waren. Inmiddels zie ik ook blauwe tafels, dus dit gezegde gaat anno 2022 bij de tafeltennis 'sektes', niet helemaal meer op, om maar even aan te geven dat ....!

Toen ik zag wat 'sekte' precies betekent: 'Een sekte is een geloofsgemeenschap met opvattingen en gebruiken die zich onderscheiden van overige geloofsgemeenschappen die behoren tot dezelfde stroming', dacht ik, voetbal, ... da's nou echt een sekte, een stroming waarbij eenieder uit dezelfde ruif pikt maar dan toch iets anders.

Alle clubs hebben hetzelfde gemeen, 22 man + een 'onpartijdige' scheids, een bal, een veld, twee doelen én ... alle clubs denken zich te onderscheiden, want ... ze zijn beter dan de andere clubs én de aanhang daarvan uit dit vaak in alle toonaarden. Gaat de 'geloofsgemeenschap' naar de andere 'geloofsgemeenschap' dan dragen ze dat ten voeten uit, met geschreeuw, aubades, vlaggen, wimpels en zo nu en dan een beetje geweld naar politie, straatmeubilair en winkels. Zoals de beeldenstorm in 1566 was. Had ook een beetje te maken met vernielingen maar dan anders!

'Geloofsgemeenschap' SC 't GOOI, een club met een rijke historie, getuige de prachtige documentairefilm van Maurice Ramaekers, die onlangs het licht zag.
Ja, ik geloof ook! Dat SC 't GOOI een club is, waar ik mijn schouders onder zet om het allemaal voor mij én ook voor anderen leuk te laten zijn. Dat doen ook veel andere vrijwilligers, waar we overigens veel te weinig van hebben. Sluit u aan bij onze 'geloofsgemeenschap', zou ik willen zeggen.

We hebben ons een jaar of twee doodverveeld, door dat beessie en nu ... sinds december, .... gingen alle teams weer volop aan de bak. Nú nadert 'het einde der tijden', ... 15 juni de uiterste datum dat men kan verkassen naar een andere ‘geloofsgemeenschap’,  alwaar het gras veel groener is. Wie gaat? en wie blijft? ... maar misschien mooier nog …. wie komt? Ieder jaar zijn dit allemaal weer verrassingen. Een andere verrassing is ook altijd, het team waar je in komt te spelen. En wil je dat wel óf vindt paps of mams dat je een messcherp 'messie’ bent, dat naar de club moet waar het gras toch echt veel groener is?

Nu wil het geval dat er, bij een niet nader te noemen team, wel heel veel talent rondliep dat echt de kans krijgt om hoger op te voetballen of te keepen. Om privacy redenen zijn bij de redactie alle namen bekend! Kijk zo doen we dat, lekker netjes en lekker discreet! SC 't GOOI is trots dat het deze talenten verder heeft mogen ontwikkelen en wenst alle spelers verschrikkelijk veel succes met hun nieuwe club. Kom nog eens langs om te vertellen hoe het allemaal bij die andere 'geloofsgemeenschap' gaat en anders komen wij wel een keer langs om te loeren.

Ik weet dat er velen bij SC 't GOOI grote moeite mee hebben. Dat is mij een grote zorg, maar ...  het deert mij niet, geen barst, noppes, nul komma nul. Hou die ‘grote moeite’ dus nog even wat jaren vol, want met enige trots kan ik melden dat ik blijf. 15 juni gaat aan mij gierend én lachend voorbij. Ik ga niet weg, want zoals Hans Swiersta in de documentaire met de legendarische woorden eindigt, ‘aan weglopers hebben we niets’, zo is het! We gaan er in het nieuwe seizoen volop tegenaan en hopelijk velen met mij. We gaan er wat dingen bij doen, want …. iemand moet het doen. Seizoen 2022 – 2023 wordt het seizoen van onze vrijwilligers. Kom er nu bij, ... want we gaan je pamperen. We gaan ervoor zorgen dat er helemaal never nooit meer iemand bij onze ‘geloofsgemeenschap’ SC 't GOOI weggaat, waarom zou je, ‘we zijn een leuke club!’
En .... ik ga het gras doen ... en .... die blijft groen net als bij de buren maar dan misschien nog iets groener!!!

Voor alle blijvers, we gaan er een topseizoen van maken. Hou de agenda in de gaten! 

Gezocht VRIJWILLIGERS voor:
In de Horeca (zaterdag een paar uurtjes)
Wedstrijdzaken (goed voor je contactuele eigenschappen)
Accommodatie (2 rechtse handen, CO2 neutraal bezig zijn en opgeruimd)
Bestuur (overtuigingskracht, dingen willen veranderen, teamplayers)
Evenementen, activiteiten & toernooien (organisatie, plannen, spin in het web)
Webredactie (taalkundig, wizzkid)
Scheidsrechters ( leidinggeven, streng maar rechtvaardig zijn)

Kortom, wil JIJ iets doen, WIJ  vinden vast wel iets passends!
vrijwilligers@sc-tgooi.nl


Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!